avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces de succcesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces de succcesiune

Buna ziua!
As dori citeva informatii....ce este de facut in cazul in care tatal meu doreste sa deschida un proces de succcesiune dupa mama lui,mostenitori fiind el si copiii(2) ai surorii lui decedate.Unul dintre ei se afla in tara iar al doilea nu binevoieste sa se prezinte pentru succesiune si nici macar sa trimita acte din care sa rezulte ca lasa partea lui celuilalt frate,fiind de acord cu lucrul acesta.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: mezeiz , utilizator 10:45, 21 Februarie 2009
Va trebui să se adreseze judecătoriei pe raza căreia se află localitatea în care a avut ultimul domiciliu defuncta.

pacat ca nu trimite o procura..ar fi mai simplu.
Nu va ramane decat varianta partajului succesoral in fata instantei de la ultimul domiciliu al defunctului ( asa cum corect v-a fost indicat)..ganditi-va insa
1. si in cadrul procesului veti avea o procedura de citare cu strainatatea care dureaza...
2. verificati si daca a acceptat succesiunea..daca tot e vorba de.."razboi" luati-va avocat si ...fructificati toate dispozitiile legale ce v-ar putea avantaja...
succes

av. Ileana Schwarz
multumesc pentru raspunsul promt!
adresa din stainatate nu e stabila ,nu sint stabiliti definitiv acolo ma gindesc ca procedura de citare va fi trimisa in tara la ultimul domiciliu care inca il detine si este proprietar.Ultima data cind am discutat telefonic mi-a spus ca le rezolvam cind vine in tara deoarece costa mult procura facuta acolo la ambasada.Tatal meu nu se simte bine si as vrea o cale cit mai scurta pentru rezolvarea ei ca pe urma se complica si mai mult situatia!
atunci, actionati..tatl dvs. ce parere are?cred ca impreuna cu el trebuie sa decideti..si sa nu uitati ca este totusi vorba de ..familie.

si succes

av. Ileana Schwarz
Revin...cum pot intra in posesia unor copii a actelor ce s-au depus la primarie pentru eliberarea unui titlu de proprietate si daca este suficient un act scris de mina si semnat de la cel plecat in strainatate in care sa specifice dorintele lui privind impartirea terenurilor?

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)