avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces de succcesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces de succcesiune

Buna ziua!
As dori citeva informatii....ce este de facut in cazul in care tatal meu doreste sa deschida un proces de succcesiune dupa mama lui,mostenitori fiind el si copiii(2) ai surorii lui decedate.Unul dintre ei se afla in tara iar al doilea nu binevoieste sa se prezinte pentru succesiune si nici macar sa trimita acte din care sa rezulte ca lasa partea lui celuilalt frate,fiind de acord cu lucrul acesta.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: mezeiz , utilizator 10:45, 21 Februarie 2009
Mostenitorul plecat in strainatate poate formula o intimpinare la cererea de chemare in judecata in care isi exprima punctul de vedere .Insa in acesta intampinare nu se pot face renuntari ci doar recunoasteri .Copia actelor de stare civila vi le poate trimite prin fax , iar la primul termen de judecata se poate ramane in pronuntare pe incheiere si se constata deschisa succesiunea defunctului , calitatea de mostenitori a partilor , componenta masei succesorale si se dispune efectuarea unei expertize de specialitate toposi/sau constructii prin care se evalueaza si lotizeaza bunurile succesorale .Expertul poate tine cont de dorinta partilor la modalitatea de lotizare .Daca paratul plecat in strainate este frate cu paratul ramas in tara , asa am inteles ,ei vor prelua in indiviziune cota e li se cuvine dupa autoarea lor , astfel incat procesul de partaj succesoral se poate termina destul de repede .
Revin...am consultat un avocat dar nu inteleg un lucru: de ce este necesar pentru impartirea de terenuri (de pe un titlu de proprietate) de documentatie cadastrala cind intre cei care au drept la aceste terenuri exista o intelegere si fiecare din cei care vor mosteni doresc cite o pozitie de pe acel titlu.Nu se poate daca intre ei exista intelegere asupra impartirii parcelelor sa se consemneze si sa se elibereze certificatul de mostenitor si pe urma fiecare sa plateasca mai departe daca vor si cind vor intabularea in cartea funciara cu tot ce implica ea.Se poate lucrul acesta sau neaparat trebuiesc urmati anumiti pasi!?
Nu inteleg de ce vi se solicita carte funciara .In procesul de partaj succesoral-iesire din indiviziune nu este necesara cartea funciara .Dupa emiterea hotararii fiecare dintre parti inregistreaza proprietatea ce ia revenit la Primaria din araza caruia se afla terenurile si ulterior face carte funciara daca doreste , acesta nefiind obligatorie daca proprietarul nu vinde ( doneaza )si nu greveaza de sarcini terenul respectiv.
Multumesc enorm pentru raspunsul acordat...pacat ca nu sinteti din Cluj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin judecatorie Coman Petru Coman Petru Succesiune prin judecatorie, cu 13 moștenitori. Cum trebuie să procedez? Nu putem să ne întâlnim la notar pentru că o parte din moștenitori sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)