Art. 51 c.p.cil.
Cererea de interventie in interesul uneia din parti se poate face chiar inaintea instantei de recurs.
Cum se face practic acest lucru?Reclamantul poate cere instantei de recurs,prin intimpinare, sa solicite sa fie depusa o cerere de interventie in interesul paratului unei persoane juridice( care a facut cerere de recurs impreuna cu paratul) care a participat de fapt la fazele fond si apel dar fara vreo cerere de interventie ci prin acceptarea tacita a reclamantului si a instantelor ?
In cazul interventiei accesorii,intervenientul trebuie sa depuna la instanta investita cu solutionarea cererii principale o cerere de interventie accesorie care sa cuprinda mentiunile prevazute de art.82(1)CPC.Aceasta trebuie judecata impreuna cu cererea principala.Instanta va putea pune in discutie admisibilitatea acesteia numai daca cererea de exercitare a caii de atac este valabila,iar dupa admiterea in principiu tertul va deveni parte in proces si va lua procesul in starea in care se afla in momentul admiterii interventiei,actele de procedura urmand a fi indeplinite si fata de acesta.Depunerea cererii de interventie accesorie si in recurs se justifica datorita naturii juridice a acesteia intrucat tertul intervenient nu invoca pretentii proprii.
nu am inteles .Am intrebat daca pot cere instantei sa ceara celui care a cerut recurs sa faca si cerere de interventie neavind calitate in proces,iar eu dorind sa fie oficial parte in proces,multumesc
Stiu ca nu eu tr. sa fac cererea,dar pot cere instantei sa pretinda celui care a participat activ in proces si a cerut recurs sa-si reglementeze participarea prin a face si cerere de interventie?
Pot solicita?
bufa
Reclamantul poate cere instantei de recurs,prin intimpinare,ca ea sa solicite sa fie depusa o cerere de interventie in interesul paratului unei persoane ... (vezi toată discuția)