avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat pot circula cu numere de Bulgaria?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat pot circula cu numere de Bulgaria?

Buna ziua. Cat pot folosi pe teritoriul Romaniei o masina inmatriculata la bulgari daca am procura in acest sens? Cineva mi-a zis ca 90 zile ca ar fi citit in Codul rutier la art.82,alin.4. Din acest articol, eu inteleg ca doar romanii care au in proprietate un autov.au dreptul sa circule doar 90 de zile, dar nu e cazul meu caci eu am doar procura de la bulgar sa circul cu ea. Pot circula nestingherit peste 90 zile sau nu?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: barbone_2006 , utilizator 15:44, 6 Iulie 2011
Corect. Daca masina este inmatriculata pe numele unei persoane fizice sau juridice straine, atunci cu o procura poti sa circuli nelimitat.

Asta pentru ca in legislatia romana lipseste o reglementare care in aproape toate tarile din UE este folosita pentru a preveni acest lucru. Dar nici aceasta nu poate combate fenomenul de incercare de evitare a unor taxe mari.

Reglementari de natura "autovehicolul trebuie sa paraseasca tara dupa un numar de 30 sau 60 de zile se ocolesc la fel de usor. Pur si simplu un drum peste granita si treaba este rezolvata.:D
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
kappauser, utilizator
Pana la aparitia unor noi reglementari puteti circula timp nelimitat insa cu conditia sa aveti polita RCA incheiata in Bulgaria si sa o reinnoiti permanent.
RCA am. ca oricum politia e cu ochii pe noi,cei cu masini inmatr.in Bulgaria. daca nu le-as avea, le-as da apa la moara. in plus,e totul muuult mai ieftin la ei. asig si itp costa in jur de 150 de euro. la noi, numai impozitul la Cta este de 800 lei,plus RCA ,rovigneta si ITP.
sa traiasca statul Roman ca prefera sa dau statului vecin mai putin , decat sa ne micsoreze impozitele!pe sistemul: mai bine mult,decat putin. eu zic :mai bine altora decat lor!
in fine,multumesc tuturor pt raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
barbone_2006, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism inmatriculat in ue Roxa0 Roxa0 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este perioada cu care se poate circula in Romania cu un autoturism imnatriculat in Portugalia. Mentionez ca autoturismul ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto alpyne alpyne m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in ... (vezi toată discuția)