avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autoturism inmatriculat in UE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autoturism inmatriculat in UE

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este perioada cu care se poate circula in Romania cu un autoturism imnatriculat in Portugalia.
Mentionez ca autoturismul are RCA valabil inca un an iar ITP valabil pana in iulie 2015.
Se poate circula cu masina cat este valabil RCA/ITP sau numai trei luni de la intrarea in Romania?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Roxa0, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:19, 1 Mai 2014
Codul rutier stabileste la art. 82, alin. 4
"Art.82.
(2) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr.318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.
(3) abrogat
(4) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.
(5) Persoanele care şi-au stabilit domiciliul ori reşedinţa sau, după caz, au rezidenţa normală în România pot să îşi înmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competentă pe raza căreia au domiciliul, reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală.
(6) Autovehiculele înmatriculate în statele care nu sunt semnatare ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, prevăzută la alin. (2) sunt obligate să poarte în partea din spate semnul distinctiv al statului care a efectuat înmatricularea.
.

Si in acest caz, oare de ce atatia romani isi inmatriculeaza autoturismele in Bulgaria?
Cui ii convine sa plateasca inmatricularea doar pentru 90 zile?
Pentru ca romanii nu sint proprietari in actele intocmite in Bulgaria. Masinile sint inmatriculate pe numele unor bulgari si circula cu procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu numere de bulgaria? barbone_2006 barbone_2006 Buna ziua. Cat pot folosi pe teritoriul Romaniei o masina inmatriculata la bulgari [b]daca am procura in acest sens[/b]? Cineva mi-a zis ca 90 zile ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto George1990 George1990 Buna ziua, as avea anumite nelamuriri in ceea ce priveste inmatricularea unei masini: Am cumparat o masina adusa din Anglia (contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)