avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca se pot recupera cheltuieli de genul intretinere platita ,impozit platit ,cheltuieli de reparatie pentru un apartament detinut din 2002 cu sentinta civila definitiva si irevocabila care a fost pierdut in uurma unui proces fiind obligata si la plata cheltuielilor de judecata.Ce pot face in acest caz ??Daca pot redeschide un proces pentru recuperarea acestor cheltuieli si daune morale ??
Daca s-a obtinut o sentinta defintiva si dupa recurs se mai poate face ceva?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iroxana , utilizator 07:37, 2 August 2008
Daca ati locuit in acel apartament cheltuielile de intretinere ca si reparatiile utile sunt in sarcina dv. asa ca nu le puteti solicita de la noul proprietar, la fel si impozitul.
Daca hotarirea este definitiva si irevocabila si ati epuizat caile de atac interne va puteti adresa CEDO.
multumesc pentru raspuns ,dar nu am locuit in acel apartament,acel apartament a fost gol dar totusi s-au platit impozite din 2004 si consum plus ceva reparatii.
Va rog sa imi mentionati ce inseamna toate caile de atac interne .S-a facut deja recurs care a ramas definitiv .Mai exista alta cale?
Conform articolului 32 § 1 din Convenţie, Curtea nu poate fi sesizată decât după ce au fost epuizate în prealabil căile de recurs interne şi în termen de şase luni începând cu data deciziei definitive interne. O plângere care nu respectă aceste condiţii de admisibilitate nu va putea fi examinată de către Curte.
Înainte de a se adresa Curţii, trebuie să se fi utilizat, în statul în cauză, toate remediile juridice care ar fi putut fi utile în situaţia de care se plânge reclamantul ; în caz contrar, va trebui să demonstreze că aceste remedii nu puteau fi eficace. Prin urmare, mai întâi ar fi trebuit să sesizeze tribunalele interne, până la şi inclusiv instanţa supremă competentă. Astfel, într-un proces civil după pronunţarea unei hotărâri irevocabile, înainte de sesizarea C.E.D.O., partea nemulţumită de soluţia pronunţată de instanţa de recurs poate ataca această hotărâre, în condiţiile expres prevăzute de legea procesuală civilă, cu contestaţie în anulare sau revizuire. Dacă se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea acestor căi de atac extraordinare, atunci partea nemulţumită de hotărârea pronunţată se poate adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului numai dacă constată o încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale prevăzute de Convenţie şi Protocoalele adiţionale.
Va multumesc foarte mult pentru amabilitatea cu care mi-ati rspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo Oana Istina Oana Istina intrebare: Pentru ca o cauza sa fie acceptata la CEDO trebuie sa fi trecut prin contestatie in anulare sau revizuire sau e de ajuns numai recursul? (vezi toată discuția)
Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
C.e.d.o Angela Rauta Angela Rauta Sunt nedreptatita in dosarul nr 1642/277/2008 al judecatoriei Patarlagele pentru ca Tribunalul Buzau a dat o Decizie definitiva si irevocabila pe data de 20 ... (vezi toată discuția)