avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită care sunt fazele ce se parcurg in cazul unei executari ...
Discuție deschisă în Executare silită

care sunt fazele ce se parcurg in cazul unei executari silite?

cum se poate intarzia o executare silita? ce obligatii are executorul fata de executat?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:25, 5 Iulie 2011
Intarzierea executarii se poate face numai prin instanta: contestatie la executare prin care solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei.
In cazuri urgente, puteti folosi si ordonanta presedintiala pentru suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii formulata in cadrul contestatiei (art. 403 alin. 4 C.pr.civ.).
Obligatiile executorului sunt de a indeplini actele de executare silita cu respectarea stricta a procedurii prevazuta de Cod. In situatia in care un act de executare nu respecta prevederile legale, acesta poate fi atacat de debitor in termenul legal, actul putand fi anulat numai de catre instanta care poate anula chiar intreaga executare silita pentru vicii de procedura. ;)
multumesc mult, daca puteti mai dati-mi amanunte despre ce trebuie sa respecte un executor ca sa fie in termenii legii. faptul ca nu s-a facut notificare de cedare creanta poate sa-mi foloseasca? nu stiu cum sa fac dovada ca nu am fost notificati nici de banca nici de recuperatori?
inca o intrebare, apartamentul ipotecat mai este urmarit de inca cel putin o banca,banii care s-ar scoate din vanzare nu ar acoperi nici ipoteca,cu atat mai putin sa mai ramana si pentru ceilalti. salariul are deja poprire pentru o banca cu 1/2 din cuantum.la extrasul de carte funciara apar si alte banci .nefiind liber de sarcini cum s-ar putea intelege?fapul ca imprumutul era pe 25 de ani poate fii fo;osit? multumesc
Aveti prea multe intrebari. Apelati la un avocat care in cadrul unei consultatii juridice va va raspunde la toate intrebarile. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare la executarea silita bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna ziua! Ce influenta are aceasta contestatie asupara executarii silite? adica eu am demarata executarea silita, executorul a cerut adrese pt depistarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare hecla hecla Buna ziua . As avea cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta. 1.am depus o contestatie la executare si suspendare a executarii, am si avut deja 2 termene de ... (vezi toată discuția)