Intarzierea executarii se poate face numai prin instanta: contestatie la executare prin care solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei.
In cazuri urgente, puteti folosi si ordonanta presedintiala pentru suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii formulata in cadrul contestatiei (art. 403 alin. 4 C.pr.civ.).
Obligatiile executorului sunt de a indeplini actele de executare silita cu respectarea stricta a procedurii prevazuta de Cod. In situatia in care un act de executare nu respecta prevederile legale, acesta poate fi atacat de debitor in termenul legal, actul putand fi anulat numai de catre instanta care poate anula chiar intreaga executare silita pentru vicii de procedura. ;)
multumesc mult, daca puteti mai dati-mi amanunte despre ce trebuie sa respecte un executor ca sa fie in termenii legii. faptul ca nu s-a facut notificare de cedare creanta poate sa-mi foloseasca? nu stiu cum sa fac dovada ca nu am fost notificati nici de banca nici de recuperatori?
inca o intrebare, apartamentul ipotecat mai este urmarit de inca cel putin o banca,banii care s-ar scoate din vanzare nu ar acoperi nici ipoteca,cu atat mai putin sa mai ramana si pentru ceilalti. salariul are deja poprire pentru o banca cu 1/2 din cuantum.la extrasul de carte funciara apar si alte banci .nefiind liber de sarcini cum s-ar putea intelege?fapul ca imprumutul era pe 25 de ani poate fii fo;osit? multumesc