avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributii sociale pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributii sociale pfa

Buna ziua,
Nu sunt angajata cu cim, doresc sa infiintez pfa cu obiect de activitate resurse umane . Va rog sa-mi spuneti ce contributii la bugetul de stat voi fi obligata sa platesc. Sunt derutata dupa ce am "sarit" prin codul fiscal, prin normele metodologice privind codul fiscal, oug 58/2010 si oug 82/2010. Deja, nu mai stiu ce fel de contribuabil as fi. Sigura sunt doar asupra impozitului pe venit. In rest...am o mare varza in cap.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: codrina.ama , utilizator 10:53, 4 Iulie 2011
a) 5.5% la sanatate din venitul net (dar nu mai putin de nivelul salariu minim) aprox 37 ron/luna
b) datorati si la asigurarea de pensii daca depasiti in cursul unui an 8088 ron din PFA ( orientativ minim 222 ron /luna); daca nu depasiti nu sunteti obligat sa contribuiti
c) asa cum ati spus 16% din v. net cu titlul de impozit catre fisc
OG 58 nu mai este valabila, iar contrib la somaj, ...etc, optional
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
mayer, utilizator
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pentru pfa si ctr. drept de autor alice53 alice53 revin cu aceasta intrebare: ce impozite la stat plateste cel care are un ctr. drept de autor si daca te-ai infiintat ca PFA ? am intrebat ceva persoane si am ... (vezi toată discuția)
Legea 263/2010 kriss2304 kriss2304 Buna seara! Vreau sa va intreb daca o persoana care e si pfa, dar e si angajat si deja plateste impozit pentru pensie din acel salariu nu mai este nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Pfa pt 3 luni - plati la stat moniquesro moniquesro Buna ziua, as vrea sa stiu cateva detalii legate de PFA. Am un contract de munca pt 3 luni de zile pt care as vrea sa imi fac PFA, lucrez in domeniu IT in ... (vezi toată discuția)