avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cazierul juridic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cazierul juridic

Am fost angajat cu cm,la o firma de paza,unde la angajare am depus actele solicitate,printre care si cazierul copie si original.Am hotarit intreruperea colaborarii si am solicitat restituirea actelor in original. Am primit numai livretul militar,iar cind am solicitat originalul de la cazier pentru a putea sa ma angajez in alta parte ,raspunsul a fost ca NU,actul este al lor si eu pot scoate altul peste 6 luni si sa ma angajez???!!!,iar daca nu-mi convine sa-i reclam.
Va cer ajutorul ! este legal acest lucru? daca nu va rog sa-mi spuneti unde ma pot adresa,6 luni nu pot sta fara servici.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 4 Iulie 2011
Intr-adevar, acel cazier nu se restituie .... la angajare se preda anumite acte in original si nu in copie (de exemplu, cazierul judiciar, adeverinta medicala).

Mergeti la Politie si depuneti cerere pentru eliberarea unui nou cazier pentru angajare ... eu am scos pentru mine doua caziere intr-un interval de timp de 3 saptamani diferenta intre ele si nu am avut nicio problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte dosar personal Florescu Madalina Florescu Madalina Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca o societate trebuie sa tina la dosarul de personal copie livret militar, cazier, carnet de munca !!!, nota de lichidare ... (vezi toată discuția)
Pensia-adeverințe sau alte justificări! kovacs_stefan kovacs_stefan Pentru pensie-facultatea la zi se poate justifica cu diploma si înscrisurile ei, pentru cei care am făcut armata obligatoriu - putem justifica cu livretul ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pensie de urmas danyels danyels Care sunt documentele necesare pentru depunerea dosarului pentru pensia de urmas?Mentionez ca mostenitorul(sotia) nu are nici un venit,iar sotul a fost cadru ... (vezi toată discuția)