avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ptr mostenire la casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ptr mostenire la casa

V-as ruga sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele aspecte;In anul 1997 m-am casatorit cu sotul meu si am continuat la construirea casei socrilor mei,care era neterminata respectiv,am terminat 3 camere ,2 holuri ,exteriorul casei,termopane dar fara sa avem acte pe numele nostru,ca nu au vrut sa ne faca,sau eschivat.La aceasta data traiesc amandoi socri dar dupa moartea unuia ce putem sa facem ca sa devenim mostenitori daca nu ne da act.Mentionez ca mai am o cumnata care este casatorita .Va multumesc.
Sotul fiind descendentul socrilor mosteneste in cota egal cu sora imobilul care ramane dupa decesul socrilor. Singura problema ar fi incheierea unui contract de intretinere intre socri si cumnata, ocazie cu care sotul dvs. nu va mai avea ce mosteni (ma refer strict la casa). Dvs. si acum puteti incheia un contract de intretinere cu socrii prin care dvs. va obligati sa ii intretineti in schimbul imobilului la care oricum ati efectuat investitii.

Nu in ultimul caz, ati avea deschisa calea unei actiuni i instanta pentru recuperarea sumelor investite in imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma puteti ajuta cu o lamurire? socrul meu a decedat ... elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o lamurire? Socrul meu a decedat acum 14 ani,din casatoria cu soacra mea au rezultat doi copii, sotul meu si cumnatul meu, acesta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.suntem o familie 2 adulti si 2 copii. locuim de 12 ani ... morosa morosa BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2copii .Locuim de 12 ani cu soacra care a dobandit casa de la parinti ei cu contract de vanzare cumparare.La inceput ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturi ale sotiei supravietuitoare si ale copiilor IULIA47 IULIA47 va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data ... (vezi toată discuția)