avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... e cazul sa fac recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

e cazul sa fac recurs?

Am un proces civil la care pana acum m-am descurcat aproape singur. Mentionez ca nu sunt avocat.

Un vecin mi-a atacat titlul de proprietate pe o portiune a unui teren de langa casa, pe motiv ca este la autorul sau. Am formulat trei exceptii peremptorii:
1) lipsa calitatii procesuale
2) faptul ca-i este opozabila o hotarare a mea castigata impotriva comisiei locale si judetene care-i obliga sa ma puna in posesie. Deci exceptia autoritatii de lucru judecat.
3) Exceptia prematuritatii cererii introductive
Au fost respinse 1) si 3) si admisa 2).
Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Eu vreau sa fac recurs pentru cele doua respinse, nu si pentru cea castigata. Dar un prieten imi spune (nu este nici el avocat) ca nu pot face recurs pentru cele doua exceptii pierdute, ci doar sa depun niste concluzii.
Acum, daca nu fac recurs ramane oponentul cu calitate procesuala, nu-i asa? Si nu am nicio cale de atac...

Mai mentionez ca oponentul mai are o sora, cu care mosteneste autorul lor, a intrat in proces fara sora lui, pe parcursul procesului sora lui a facut o cerere de intrare in proces dar a fost respinsa. Poate sa intre singur in proces pentru autorul sau? Sau pot formula si aici o exceptie.

Sunt cam multe nelamuriri, e drept. Va multumesc pentru orice raspuns!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: VasileMihalache , utilizator 11:47, 4 Iulie 2011
in situatia data nu prea aveti de ce sa faceti recurs, ati castigat.
cel ce are interes sa faca recurs este reclamantul care a pierdut litigiul.
nu aveti interes sa faceti recurs din moment ce a fost respinsa actiunea introductiva. Recursul poate fi declarat doar de o persoana ce are interes.
Dar daca pierd la recurs (oponentul cu siguranta va face recurs) si singura exceptie castigata, si eu nefacand recurs pentru exceptia calitatii procesuale (pierduta), procesul continua si oponentul ramane cu calitate procesuala. Nu am mai multe sanse de castig daca fac si eu recurs pentru ce am pierdut.

Sau nu merge asa, un recurs "partial"? Facand recurs imi atac cumva si ce am castigat?


Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
VasileMihalache, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala MihaiBarbu MihaiBarbu Buna ziua Am un proces civil in care imi este atacat titlul de proprietate. Am facut trei exceptii peremptorii, din care am pierdut doua: -exceptia ... (vezi toată discuția)
Apel si recurs la legea 10/2001 bukinst bukinst Un proces pornit in anul 2003 la Legea 10/2001 pentru despagubiri case demolate cu Ministerul Finantelor a fost castigat de petenti pe fond in anul 2004. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune taviflavi taviflavi Suntem 2 frati si am castigat prin partaj (parinti divortati mama decedata in timpul procesului)lotul A bucatarie o baie plus inca o camera la bunicii din ... (vezi toată discuția)