avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am suferit o vatamare nu am depus plangere la politie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am suferit o vatamare nu am depus plangere la politie in schimb am certificat medico-legal cu 60-75 de zile ingrijiri medicale ce pot sa fac???

certificatul medico-legal este intocmit dupa prima operatie dupa aceea am mai suferit alte trei interventii chirurgicale ce pot face in cazul in care nu am depus o plangere la politie pentru ca eu eram in spital iar sotul meu nu a vrut sa depuna plangere pentru mine,eu doresc sa inaintez un proces acum dupa un an pentru ca am fost sfatuita sa termin cu operatiile apoi sa inaintez un proces
Cel mai recent răspuns: Lucian Dumitrescu , Consilier juridic 14:16, 21 August 2008
bloody_jo a scris:

depuneti o plangere la organele politiei judiciare unde locuiti.
plangerea , nu plangerea penala , este un mod de sesizare prin care dvs aduceti la cunostintza organelor abilitate existentza unei vatamari produse prin infractiune.
Din punctul meu de vedere ,este vorba despre o vatamare corporala din culpa unde actiunea penala e pusa in miscare din oficiu.
faceti aceste demersuri ,este dreptul dvs de a a recupera prejudiciul suferit in urma acestui accident.

Si eu la fel am precizat in vreo trei posturi pana acum. Nu cred ca mai are vreun sens sa "consumi" tastatura aiurea. Daca omu' nu intelege..... n-ai ce face.

Dar mai interesant mi se pare altceva: cum de a mai poate purta roba de avocat o persoana care debiteaza asemenea calamitati: "probabil trebuie sa gasesc alt aparator pentru ca cel la care am apelat a spus ca a trecut mult timp de la savarsire si nu mai am ce face in legatura cu plangerea pot doar sa inaintez un proces lucru pe care il stiam deja". Saracul ...
Plangerea penala se face la locul unde s-a savarsit infractiune si nu la locul unde domiciliaza infractorul. Conform art. 222 Cod procedura penala plangerea penala este o instiinatre facuta de o persoana fizica referitoare la o vatamare cauzata printr-o infractiune. Conform legii penale plangerea trebuie sa cuprinda numele, prenumele, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plangerii, indicarea faptuitorului daca este cunoscut si mijloacele de proba. NU este necesara incadrarea juridica sa o dati dvs. INCADRAREA JURIDICA O FAC ORGANELE DE URMARIRE PENALA. Daca politia refuza inregistrarea plangerii penale mergeti de urgenta la PARCHETUL de pe langa Judecatoria LOCULUI UNDE S-A PETRECUT FAPTA. Parchetul este obligat sa primeasca plangerea penala.Nu uitati la plangerea penala sa atasati biletul de iesire din spital.
propunerea de incadrare juridica se face de catre organele de urmarire penala , dar incadrarea juridica in sine este atributul instante de judecata.
Chiar daca plangerea este adresata unui organ necompetent din punct de vedere teritorial , acestea au obligatia de a o adresa celui competent.
Acest lucru este posibil in cazul in care plangerea respecta intocmai dispozitiile legii.
Parerea mea, si aici vorbesc din propria experienta, e ca cel mai bine e sa nu ai incredere in politisti si sa te bazezi ca o sa trimita ei plangerea gresit indreptata la organul competent...si sa depui plangerea prin parchet mai repede si usor....si asa se mai castiga ceva timp...in Bucuresti de exemplu daca de duci la sectia 15 politie cu o problema de genul asta primesti invariabil acelasi raspusn de la politisul de serviciu nu se poate/......stiu din propria experienta cum merg treburile in capitala....paote in tara e altfel dar aici politistii sunt super lenesi........cu mici exceptii........a se vedea cei de la furturi sectia 16 sau investigarea fraudelor pe capitala unde cunosc niste superpolitisti......
La fel si cu incadrarea juridica......in Bucuresti nu e recomandat sa spui tu, chiar avocat fiind, incadrarea juridica,.........nu da bine la procuror......e mai bine sa ii lasi pe ei...sa o faca....si mai sugur...daca vine de la tine nici nu te baga in seama......ci ne nu ma crede si nu crede sa incerce de curiozitate sa faca o plangere si sa incerce sao depuna la vreo sectie de politie din capitala.......o sa vada ce raspuns primeste........de......politistii de la capitala sunt mai altfel decat aia din provincie...............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul pana la care pot fi sesizate organele penale ContSters22096 ContSters22096 exista vreun termen in penal, asa cum e in civil term general de prescriptie de 3 ani, in care trebuie sa te incadrezi pt sesizarea organelor de cercetare ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca un procuror să se sesizeze din oficiu pentru o infracțiune de loviri și alte violențe? cezarad cezarad Este posibil ca un procuror sa se sesizeze DIN OFICIU pentu o [u][b]infractiune de loviri si alte violente[/b][/u] ???? Nu este de natura acestei infractiuni ... (vezi toată discuția)