avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act aditional la un contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act aditional la un contract de inchiriere

Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu un act aditional la un contract de inchiriere a locuintei in care sa se stipuleze ca proprietarul este de acord ca locatarul sa folosesca locuinta ca sediu social PFA?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Murariu Vlad , utilizator 14:20, 20 Februarie 2010
Orientativ...si sper sa va fie de ajutor. Ella

ACT ADITIONAL
La Contractul de Inchiriere nr………/…….. inregistrat la D.G.F.P.M.B Administratia Finantelor Publice Sector ………Bucuresti

Intre:

………………….., in calitate de PROPRIETAR, pe de o parte (numit mai jos PROPRIETAR)

si

……………………., in calitate de CHIRIAS (numit mai jos CHIRIAS).

Au convenit asupra urmatoarelor:

Art.1: Proprietarul este de acord ca, pe durata prezentului contract, locatarul sa-si inregistreze sediul profesional (in calitate de PFA – persoana fizica autorizata) in locuinta care face obiectul contractului de inchiriere.
Locatarul declara si se angajeaza ca, in cazul in care cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea duratei contractului partile nu convin in scris prelungirea acesteia, sa prezinte proprietarului la data expirarii duratei contractului dovada inregistrarii noului sediu profesional sau orice alt document din care sa rezulte ca nu-si va mai exercita activitatea profesionala in locuinta ce face obiectul prezentului contract, sub sanctiunea platii de daune si interese.

Art.2: Celelalte dispozitii ale contractului de Inchiriere raman nemodificate.

Redactat astazi, ……………………...., la Bucuresti, in ………..exemplare originale, cate 1 (un) exemplar original pentru fiecare parte semnatara si 1 (unul) pentru D.G.F.P.M.B Administratia Finantelor Publice Sector ………Bucuresti.

PROPRIETAR, CHIRIAS,

…… .............
Este perfect. Multumesc mult! :)

Oare si acest act aditional ar trebui inregistrat la fisc?
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
bogdan27, utilizator
Buna ziua!

Am incheiat un contract de inchiriere cu o societate pe un imobil.Cand am facut contractul am trecut la suma pe care trebuie sa mi-o plateasca =500 ron.In realitate eu primesc 300 euro.Intrebarea mea este daca pot sa mai adaug un act aditional contractului in care sa trec suma reala si daca da, as dori si un model.Si as mai avea de adaugat si niste clauze privind termenul de plata si imbunatatirile facute de catre societate sa fie suportate integral de societate.
Va multumesc anticipat.
P.S.Actul aditional trebuie facut la notariat sau merge doar intre mine si societate?(daca da as vreau sa stiu daca are valabilitate in caz de litigiu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare schimbare sediu Altheea Altheea Buna ziua, In cazul schimbarii sediului unei firme, persoana care depune actele la Registrul Comertului are nevoie de procura speciala legalizata data de cei ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa Anniemax Anniemax Buna ziua. Trebuie sa-mi fac PFA pentru locul de munca actual. Am domiciliul pe Suceava, dar locuiesc in Bucuresti cu chirie. Proprietara apartamentului in ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - parti rusramona rusramona Cum trebuie sa trec intr-un contract de comodat partea care detine spatiul in baza unui contract de inchiriere ( chirias-locatar) si vrea sa cedeze cu titlu ... (vezi toată discuția)