avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă act de confidentialitate pt. medic
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

act de confidentialitate pt. medic

exista vreun act pe care il pot intocmi sau vreun act standard deja existent care sa imi protejeze confidentialitatea in ceea ce priveste informatiile oferite de mine medicului? cunosc medici care habar nu au de asa ceva si povestesc fara cea mai mica jena cunoscutilor problemele pacientilor lor.asadar, exista vreun act standard care sa oblige medicul la confidentialitate, un act care sa fie si semnat de acesta?
Cel mai recent răspuns: alex18 , utilizator 00:38, 30 August 2011
codul de etica si deontologie profesionala impune acest aspect medicului,farmacistilor si personalului mediu din sanatate.Este Biblia fiecaruia,daca se respecta.InclusivCNAS impune prin contractul cadru aceasta obligativitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile pacientului privind confidentialitatea asupra bolii sale Tudork Tudork va rog, sa-mi spuneti, daca vis-a-vis de un cod de boala (depresioara si stari de anxietate)seful de medicina muncii care nu este medic poate comenta boala mea ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale seieoandana seieoandana buna seara.am un angajat care ma sunat si mi a zis ca este chemat la o operatie(sincer nu prea il cred)cum imi poate dovedi acest lucru inainte? stiu ca poate ... (vezi toată discuția)
Legea interzice preotului sa depuna marturie utiliyator utiliyator Ce lege interzice unui slujitor al cultelor sa depuna marturie in un proces ? ART. 191 cod procedura civila Sunt scutiţi de a fi martori: 1. ... (vezi toată discuția)