avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen prescriptie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen prescriptie

Am introdus o cerere de chemare in judecata in nov.2010 pentru plata ore suplimentare. vreau sa completez cererea initiala cu obligarea SRL la plata unor sporuri din martie 2008. S-au implinit trei ani in martie 2011; avand in vedere ca e completare la cererea initiala, instanta accepta termenul din nov sau s-a prescris?
Sa le solicit din aug.2008?
multumesc celor care vor dori sa ma ajute
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 4 Iulie 2011
In privinta sporurilor din martie 2008 a intervenit prescriptia.
Solicitati acele sporuri in privinta carora, la data depunerii cererii completatoare (pana la primul termen de judecata) nu s-a implinit termenul de prescriptie de 3 ani.
Incepand cu luna august 2008 este bine.
Dvs puteti sa le solicitati, insa instanta sau partea adversa pot ridica exceptia prescriptiei dreptului la actiune ... puteti sa le solicitati din iulie 2008 , intrucat termenul de prescriptie este august 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia-noul sau vechiul cod civil? monik monik buna ziua. am o creanta nascuta in august 2008. in decembrie 2011 s-a introdus cerere ce chemare in judecata pt recuperarea creantei. termenul in insatnta este ... (vezi toată discuția)
Prescriptia Lungu Constantin Lungu Constantin ce articol din lege prevede prescriptia drepturi banesti catre angajati de la o societate cu capital majoritar de stat ? (vezi toată discuția)
Prescriere datorii AIAIOANA AIAIOANA M-am trezit cu cerere de chemare in judecata (pe societate) ,unde prima infatisare este in nov.2011,de la o alta firma ,precum ca firma mea i-ar datora suma ... (vezi toată discuția)