avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

La inceput de an se fac asa zise programari pentru concediu.Bineinteles ca nu tine nimeni cont de aceasta programare.Isi ia concediu fiecare cum are nevoie.Se intampla totusi sa ai nevoie de concediu si sa nu poti lua.Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 4 Iulie 2011
Art. 146 C.mun. prevede :
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul

......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Neefectuarea concediului de odihna nicucont nicucont Neefectuarea concediului de odihna in anul in curs, se poate acorda in anul urmator?! Aceasta speta se refera la personalul contractual din primarie (vezi toată discuția)
Co suplimentar ionescu0 ionescu0 se poate efectua co suplimentar in anul urmator ? daca da, care este baza legala?multumesc anticipat! (vezi toată discuția)