avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neefectuarea concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neefectuarea concediului de odihna

Neefectuarea concediului de odihna in anul in curs, se poate acorda in anul urmator?! Aceasta speta se refera la personalul contractual din primarie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 2 August 2013
Efectuarea concediului de odihna se realizeaza pe baza unei programari stabilite de angajator, dupa consultarea salariatului, pana la sfarsitul anului pentru care se acorda. In situatia in care concediul de odihna se efectueaza in baza unei programari colective, angajatorul este obligat sa consulte sindicatul sau, dupa caz, reprezentanti salariatilor, inainte de a stabili perioada de concediu.

Prin exceptie, efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil (art. 146 alin. (2) din Codul muncii).
In aceste situatii, angajatorul este obligat sa acorde concediul, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fortat x3v1l x3v1l buna seara, revin tot cu problema zilelor de concediu, departamentul de resurse umane sustine ca directorul general poate da o hotarare prin care sa ma ... (vezi toată discuția)
Aprobarea co tibuleac tibuleac poate cineva sa-mi spuna,daca mi-am dat demisia mai pot sa cer angajatorului sa-mi plateasca concediul de odihna pe anul 2009. (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)