avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restanta leasing-executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Restanta leasing-executare silita

executare silita...
Data publicarii: Luni, 4 Iulie 2011, 15:03
Va rog sa-mi dati un raspuns urgent! Cineva din familie a achizitionat in 2009 un auto marca romaneasca,prin leasing, pe NUMELE SOCIETATII! In 2010,nemaiplatind vreo 2 rate , a venit cineva de la recuperari si a preluat masina,
in stare foarte buna si cu km putini.Azi a primit un plic de la K..K(firma recuperari),prin care i se aduce la cunostinta ca daca nu plateste suma de 18 mii ron ,va fi executat silit! Problema este ca s-a dat avansul de 4.ooo euro,s-au achitat vreo 18 rate,iar acum mai vor si bani???. Probabil vor spune ca nu si-au recuperat suma dupa vanzarea auto,dar oricum este hotie!!! Ce se poate face,mai ales ca masina a fost luata pe societate! Va rog,multumesc!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
deab, utilizator
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 16:57, 4 Iulie 2011
Verificati ce reprezinta suma solicitata de firma de recuperari si daca aceasta corespunde cu cele stipulate in contract.
La data rezilierii contractului cu firma de leasing ar fi trebuit sa primiti o factura de la aceasta cu privire la obligatiile de plata.
In cazul in care suma pretinsa de recuperatori nu are temei contractual, societatea va trebui sa notifice in scris firma de recuperari cu privire la aceste incalcari ale contractului si refuzul motivat de a achita suma pretinsa.
Formularea este asa:" Va reamintim ca debitul inregistrat in speta dosarului.......... este in valoare totala de 18mii ron. Ca urmare a atitudinii dvs de pasivitate fata de eforturile facute de kk in vederea solutionarii amiabile,am decis ca in perioada urmatoare sa apelam la exec. jud colaboratori". Este prima somatie primita,n-a primit factura de la firma de leasing,doar a venit cineva de la recuperari auto si s-a incheiat proces-verbal de predare-primire masina. Va dati seama,s-a platit avans,s-au dat rate,masina a fost luata,iar acum mai pretind si o suma de bani???! In ce tara traim? Ar trebui sa fie o.....i!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare leasing auto Savagabi Savagabi In septembrie 2008,am achizitonat prin leasing auto un autoturism logan.Pana in luna mai 2009 am achitat toate ratele la zi ,dar din cauza situatiei economice ... (vezi toată discuția)
Executarea silita; leasing auto bigbos bigbos pe scurt am avut un leasing auto si m-au executat silit eu le-am platit datoria cit au cerut si la scurt timp dupa achitarea sumei am primit o factura cu ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing tampau gabriela tampau gabriela SC am avut contract de leasing cu PORSCHE LEASING IFN SA ,obiectul contractului autoturism VW GOLF . Au fost achitate 43 rate din cele 48 in suma de 14.640,06 ... (vezi toată discuția)