avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie executare leasing auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie executare leasing auto

In septembrie 2008,am achizitonat prin leasing auto un autoturism logan.Pana in luna mai 2009 am achitat toate ratele la zi ,dar din cauza situatiei economice nu am reusit sa achit rata pe lunile iunie,iulie 2009.Din acel moment,am fost anuntat telefonic ca dosarul meu a ajuns la o firma de rucuperari auto,firma care ma hartuit si agresat moral aproape zilnic,amenintindu-ma sa le predau masina.Am incercat sa platesc ratele restante dar acest lucru mi-a fost refuzat,pe motiv ca ,contractul de leasing se afla la d-lor,fiind reziliat de catre firma de leasing si ca nu mai pot plati, singura solutie fiind sa predau intai masina.Dupa refuzul meu de a le preda masina in aceste conditii si dupa luni de amenintari telefonice regulate,am inceput sa primesc din nou factura de la firma de leasing , reprezentind rata lunara.Mai exact am primit doar un mail de la firma de leasing in data de 10 02 2010(dupa sase luni de tacere din partea d-lor),in care am fost anuntat ca am de platit rata pe luna februarie 2010,plus suma de 7100 de ron reprezentand rate restante. Dar nu stiu cum este posibil sa imi vina rate la un contract reziliat.Acum am fost contactat din nou telefonic,de o persoana (care s-a recomandat a fi juristul firmei de leasing) mi-a comunicat ca nu este reziliat contractul,dar,nu pot plati ratele restante pentru a mentine contractul de leasing ,deoarece ma vor executa silit,ma ameninta cu dosar penal,daca ma sustrag executarii silite, etc...Acum m-am trezit si cu executor silit la domiciliu.Intrebarea mea este ,pot fi executat silit atat timp cat nu am fost instiintat de rezilierea contractului,daca a fost reziliat intradevar,in conditiile in care practic prin amenintari nu am lasat sa-mi achit ratele ,motivatia d-lor fiind aceea ca fara predarea masinii nu mai pot achita nici o rata,marind in acest fel in mod voluntar datoria mea fata de firma de leasing,Faptul ca societatea de leasing, nu mi-a eliberat timp de sase luni nici o factura, si practic m-a lasat la mana acelor recuperatori de creante,ma poate ajuta sa contest executarea silita? Pot face o contestatie in instanta?Eu sunt o persoana simpla nu stiu daca am vreo sansa de castig,dar daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc,chiar nu stiu ce pot face,as vrea o reesalonare a ratelor, deoarece aceasta suma care le-o datorez in momentul de fata ,este foarte mare pentru mine daca imi cer sa o achit toata odata. Eu consider ca am fost adus in mod premeditat in aceasta situatie,situatie in care pierd si masina ,si avansul de 20%,si ratele platite inainte,si dumnezeu stie ce mai urmeaza.Daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc foarte mult.Cu respect,Sava Marius.

Alte discuții în legătură

Urgent rog raspuns din partea cuiva autorizat patricia73 patricia73 As vrea sa-mi spuneti ce se intimpla daca am primit o hotarire de executare silita(in urma unui credit nerambursat la bcr),in cazul in care nu am nici un fel ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de leasing puiu_luca puiu_luca buna. am si eu o problema, si as vrea un raspuns de specialitate daca se poate. am ajuns in imposibilitatea de a pati ultimile trei rate de leasing la un ... (vezi toată discuția)
Contract leasing reziliat alexandra83 alexandra83 am un contract de leasing auto care a fost reziliat pentru a doua oara. am fost contactat de o firma de recuperari si mi s-a spus ca trebuie sa achit masina ... (vezi toată discuția)