avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Post TV care incalca art 30 constitutie
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Post TV care incalca art 30 constitutie

ce ziceti? daca intr o stire, protv ofera publicului imagini cu numele unei persoane, astfel ca prin aceasta, persoana respectiva este expusa pericolelor de tot felul ( inclusiv familia acesteia ar putea fi afectata ) si imaginea,demnitatea, onoarea acesteia are de suferit.................. castiga aceasta persoana procesul intentat impotriva postului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:55, 4 Iulie 2011
simpla oferire a imaginilor nu este suficienta. faceti dovada si celorlalte elemente - existenta unui pericol, afectarea imaginii / demnitatii, etc si legatura de cauzalitate.
am pus o intrebare aiurea..........vreau sa stiu parerile voastre, adica ce sanse de castig credeti ca ar fi in eventualitatea unui astfel de proces, poate cunoasteti cazuri concrete, sunt foarte sceptica ca s ar putea castiga un astfel de proces, legislatia nu ajuta, sper sa gasesc ajutor la voi toti in sensul asta.
personal nu as introduce un astfel de caz in instanta. este greu sa dovedesti toate elementele si daunele morale variaza de la 1 ron la 50k euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrarea imaginii public online Kapy Kapy Buna seara, As dori sa stiu cum se pedespeste denigrarea imaginii public online (pe facebook mai exact) si ce sanse sunt in a obtine careva daune? (vezi toată discuția)
Ranirea grava a demnitatii personale. denisa90 denisa90 Un coleg de facultate mi-a zis de fata cu colegii ca \\\\"Vreau sa te fxxx pana cand iti sar masele din gura\\\\". Pot sa-l actionz in instanta? As avea ceva ... (vezi toată discuția)
Copil in afara casniciei anaioana anaioana Buna ziua, Familia se confrunta cu o problema destul de grava, sotul meu este acuzat cum ca ar avea un copil in afara casniciei, dar adevarata problema este ... (vezi toată discuția)