avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... relatii deteriorate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

relatii deteriorate

buna ziua
locuiesc impreuna cu fiul meu la parintii mei in urma decesului sotului meu. neavand posibilitati financiare nu am putut lua hotararea sa ne mutam singuri(eu si fiul meu). tatal meu este in evidentele unui medic psihiatru de multi ani si urmeaza tratament de specialitate in doze mari cu anxiolitice, antidepresive, sedative si hipnotice. relatiile dintre noi nu au fost niciodata de cea mai buna natura dar in ultimul timp s-au deteriorat din cauza acestei boli si ne ameninta ca se duce la politie si cere evacuarea noastra din acest apartament. eu sunt cadru didactic, un om pasnic, cu educatie sanatoasa data de bunici si nu vreau sa ajung intr-o postura proasta in fata vecinilor si a celorlalte cunostinte. as putea sa combat cumva legal aceasta stare de lucruri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:57, 4 Iulie 2011
In acest caz ,tatal dumneavoastra poate fi pus sub interdictie judecatoreasca , intrucat , in anumite momente , este lipsit de discernamant .
Instanta de judecata , in urma unei expertize psihiatrice , a ascultarii persoanei al carei discermanat este alterat , cat si a unui martor, poate dispune punerea sub interdictie si instituirea tutelei, masura speciala de ocrotire.

pt sanatatea si linistea dvs si fiului, poate reusiti sa va mutati.
incercati sa-l puneti sub interdictie, sa nu mai poata lua decizii de unul singur.
oricum ar fi, nu va poate evacua daca locuinta e bun comun cu mama si nu e si dorinta ei.
in privinta vecinilor si a cunostintelor, nu ar trebui sa va faceti griji.
Politia nu va poate evacua.
Ca sa va evacueze ii trebuie hotarare judecatoreasca ceea ce inseamna ca trebuie sa deschida proces si fara avocat nu cred ca va reusi.
Sub acest aspect puteti sta linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana in varsta+delir=incapacitate psihica? Turbowin Turbowin Buna ziua, Numele meu este Diana, am 32 de ani, iar fratele meu are 21 de ani. Acum 14 ani a murit tatal nostru. Inca de la acel moment, am intampinat ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine instituirea tutelei speciale pentru un adult ... gatoula gatoula Cum se poate obtine instituirea tutelei speciale pentru un adult cu certificat de handicap psihiatric grav, el deja avind interdictie!? (vezi toată discuția)
Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)