avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sesizare BNR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sesizare BNR

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa depun o sesizare catre BNR cu privire la o banca cu care am avut incheiat un contract de credit, eu avand calitatea de debitor. In urma partajului prin hotarare judecatoreasca instanta a dispus preluarea contractului de credit de catre fostul sot, iar banca nu vrea sa tina seama de acea hotarare judecatoreasca, intrucat fostul sot nu are venituri, mie fiindu-mi afectat dreptul de a mai obtine alte credite deoarece figurez la Biroul de credite cu acel credit.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina79 , utilizator 20:58, 4 Iulie 2011
dar nu cred ca BNR are competenta in acest sens. mai degraba ar trebui sa depuneti plangere penala impotriva conducerii acelei banci pt nerespectarea hotararilor judecatoresti. aveti un refuz in scris al celor de la banca in acest sens?
Acum 2 ani am facut o notificare la care am atasat copie de pe hotararea judecatoreasca respectiva si de pe cea prin care era investita cu formula executorie, la care am primit un refuz datorita unei prevederi contractuale (una din multele scrise foarte marunt) prin care se specifica ca sotii chiar si in urma partajului raspund solidar.
Anul acesta am facut o revenire la care am primit din nou un refuz, sugerandu-mi ca fostul sot sa-si aduca coplatitori in cazul in care doresc preluarea de catre el a creditului.
Nu cred ca este problema mea prin ce mijloace fac ei aceste modificari, atata timp cat eu am o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca marcelutza marcelutza Buna ziua,as avea o intrebare: cum poate iesi un coplatitor dintr-un contract de imprumut cu Prima Casa?Prin divort ,coplatitotul nu mai locuieste in casa.Ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. ... Aniiii Aniiii Buna ziua, As avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. In 2016 am luat un credit de tip prima casa, fiind căsătorită. In 2017 am divorțat și ... (vezi toată discuția)
Divort,credit,partaj ContSters136986 ContSters136986 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Impreuna cu sotul meu am facut un credit la Credit Europe Bank.El are calitate de titular al creditului iar eu ... (vezi toată discuția)