avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... inchidere societate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

inchidere societate

Buna ziua, am o societate care nu mai merge si vreau sa o inchid. Ce tb sa fac, care sunt pasii?, am un imprumut in euro (20000) la o banca, datorii la bugetul statului de 2000 lei, datorii la furnizori in val de 45000 lei dar si de incasat 40000 lei. Declaratiile se mai depun? Va multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: mery52 , utilizator 19:29, 4 Iulie 2011
Declaratiile se depun in continuare pana la radiere.Ideal ar fi sa incasati creantele si sa platiti in special datoriile catre stat caci cresc penalitatile de intarziere.Ce garnatie ati oferit bancii?
Aveti aici cateva indrumari despre dizolvarea, lichidarea si radierea unei societati.
[ link extern ] /

Datoriile catre bugetul statului trebuie achitate si la initierea Dvs. a procedurii de lichidare veti avea si un control fiscal.

In cazul in care nu achitati aceste datorii, finantele vor initia procedura de intrare in insolventa a societatii, deoarece aveti datorii catre Bugetul de stat.Deasemenea unul din furnizorii Dvs. poate cere acelasi lucru.
Tocmai de aceea merge foarte greu ca nu reusim sa incasam banii. Garantie pt imprumutul la banca este apartamentul proprietate personala. Dupa radierea firmei, platile datoriilor neachitate se fac ca persoana fizica? Daca inchid activitatea pt un an, declaratiile cum se depun? Tb sa incep de la finante cu intocmirea actelor pt radiere sau inchidere activitate? Va multumesc si va rog sa ma iertati ca insist dar nu stiu de unde sa incep.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare microintreprindere...modalitati sine qua non aprov aprov Am o firma (microintreprindere) fara arierate care nu mai functioneaza din 2007. La acea vreme am disponibilizat personalul si mi-am platit toate obligatiile ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile firma cu activitate suspendata Delia19 Delia19 Detin o firma cu asociat unic care are activitatea suspendata de 3 ani de zile.In calitatea de administrator intentionez sa inchid aceasta firma. In urma unui ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actelor pentru lichidare srl-urgent va rog ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Daca stie cineva si doreste sa ma ajute, ce acte/certificate trebuie sa obtina lichidatorul pentru lichidarea firmei? Si de unde anume le obtine? ... (vezi toată discuția)