avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rugaminte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rugaminte

Buna ziua, problema mea este urmatoarea: sotul meu va pleca din tara sa lucreze in UE si avem un copil de aproape 14 ani (implineste 14 in 28 oct.), ce trebuie sa fac pentru a putea iesi cu copilul din tara in vizita la el. Trebuie sa imi cedeze partea lui de custodie asupra copilului? va rog mult de tot sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luizacostache , utilizator 01:58, 3 August 2008
Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:
- minorului care este inscris in documentele de calatorie ale ambilor parinti sau este titular al unui document de calatorie individual ori al unei carti de identitate si calatoreste in strainatate insotit de acestia i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acestia;
- minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau este titular al unui pasaport individual sau al unei carti de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia;
am si eu o intrebare in leg cu acest subiect,declaratia data de celalalt parinte este scrisa in limba romana deci la noi la aeroport nu ar fi nici o problema,dar in strainatate se cere o traducere legalizata sau ceva de genul asta la intoarcerea in tara?Sau ei de acolo au incredere in autoritatile romanesti ca au verificat declaratia notariala?
Calatorind intr-o tara membra UE nu va mai controleaza nimeni, aceasta declaratie este necesara pentru iesirea din Romania cu copilul.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ana_lucia ana_lucia buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Plecarea in strainatate a unui parinte cu copiii, cu acordul celuilalt parinte chitoic chitoic Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca se poate pleca din tara in spatiul UE cu copiii, cu acordul parintilor, fara pasaport, doar cu buletinul. Copiii au ... (vezi toată discuția)