avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurarea postului

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie.....din motive total neintemeiate am fost anuntata ca mi s-a restructurat postul si mi s-a oferit alternativa unui alt post vacant din companie, post inferior pregaririi si experientei mele. In urma solicitarii mele de a primi o decizie din partea societatii in acest sens, mi s-a inmanat decizia prin care ma instiinteaza ca se desfinteaza postul meu si ca imi ofera aceasta alternativa, avand termen 3 zile lucratoare sa accept sau nu varianta, in cazul neacceptarii fiind stipulat ca incepe sa curga preavizul legal de 20 zile. Am instiintat societatea ca nu sunt de acord cu postul oferit si ca incepe perioada de preaviz. Tinand contul de faptul ca decizia mea nu a convenit conducerii mi s-a spus sa parasesc locul de munca ca nu mai este nevoie de preaviz, ca imi dau in locul preavizului zile de concediu de odihna, lucru cu care nu am fost de acord, eu neefectuand concediul de odihna ei fiind nevoiti sa il plateasca. Am cerut conducerii un document prin care ei imi ofera asa zisele zile de concediu dar nu am primit. Ce ma sfatuiti in aceste conditii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 7 Iulie 2011
Sa nu lungiti suferinta. Puteti beneficia de CO in timpul preavizului (de ce ar fi valabil numai la cererea salariatului si si a angajatorului?). Daca ramaneti in preaviz va trebui sa lucrati 8 ore si se pare ca postul dv. nu mai este.
Daca considerati ca motivele concedierii sunt neintemeiate puteti contesta decizia in instanta.
Eu am dreptul doar la 7 zile de concediu de odihna in raport cu perioada lucrata. Sunt de acord sa stau acasa in perioada preavizului dar nu exista riscul sa fiu absenta nemotivat?
Daca CO nu acopera preavizul exista acest risc. Solicitati lamuriri angajatorului sau sesizati ITM ca nu va primeste la serviciu pe perioada preavizului si nu aveti siguranta ca nu veti fi concediata disciplinar.
Ariana032481 a scris:

Eu am dreptul doar la 7 zile de concediu de odihna in raport cu perioada lucrata. Sunt de acord sa stau acasa in perioada preavizului dar nu exista riscul sa fiu absenta nemotivat?

Daca sunteti in CO pe perioada preavizului nu aveti cum sa figurati cu absente nemotivate ....

In cazul in care nu vi se acorda CO pe perioada preavizului , solicitati angajatorului un documnet din care sa reiasa ca nu are nevoie de prezenta dvs la locul de munca pe perioada preavizului si ca vi se vor plati drepturile salariale fara nicio restrictie pentru aceasta perioada.
Tocmai aici intervine si problema, pentru ca am solicitat angajatorului un document prin care mi se ofera de catre el aceste zile de CO ( care practic acopera perioada preavizului) si evident ca nu am primit nimic in acest sens. Am primit doar certitudinea verbala ca nu imi vor fi afectate drepturile salariale daca nu o sa mai vin la munca, ceea ce pentru mine nu are nici o relevanta atata vreme cat nu am un document in aceasta privinta. Pentru a imi putea fi platite cele 7 zile de CO de care eu beneficiez trebuie sa fac o cerere sau se platesc automat cu ultima plata salariala? Am dreptul la salariu compensatoriu in aceasta situatie?
Multumesc,

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz concedierea individuala si concediul de odihna herminav herminav Buna ziua, Apelez la experienta dvs. pentru a-mi lamurii urmatorul aspect: Salariatul a lucrat perioada 01.03.-06.03.2019, In data de 06.03.2019 i s-a ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post petronela78_m petronela78_m Buna seara, Inainte cu 3 saptamani, am fost anuntata verbal ca postul meu se va desfiinta, iar un alt post nu au care sa-mi-l ofere si in plus nu se mai fac ... (vezi toată discuția)
Preaviz si co in caz de concediere valery_70 valery_70 In data de 22.07.2008 am fost anuntati ca firma nu ne mai poate asigura de lucru din 23.07 si ne concediaza .Va rog sa-mi spuneti daca avem dreptul la ... (vezi toată discuția)