Buna ziua,
Apelez la experienta dvs. pentru a-mi lamurii urmatorul aspect:
Salariatul a lucrat perioada 01.03.-06.03.2019, In data de 06.03.2019 i s-a comunicat preavizul prin care ii se desfinteaza postul cu justificarile necesare, si ca termenul de preaviz este de 20 zile lucratoare, adica de la data de 08.03.-04.04.2019, urmind ca incepind cu data de 05.04.2019 sa inceteze contractul de munca. A semnat preavizul si a solitat prin cerere scrisa si aprobata de angajator efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, respectiv 07.03-12.03.2019. Concediul de odihna in perioada de preaviz nu suspenda preavizul, deci fiind in concediu de odihna 08.03.-12.03.2019, nu poate beneficia de tichete de masa, ca in restul zilelor de preaviz. Este corect ca la plata drepturilor acesta se beneficieze de plata CO , de numarul de tichete aferente perioade de preaviz, respectiv 13 zile plus zile lucrate dinaintea preavizul? Va multumesc!
Pe durata CO , salariatul beneficiaza de o indemnizatie de CO, calculata conform art.150 C.mun.
Daca aceasta nu s-a platit de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu. atuncii se vor plati la data platii drepturilor salariale.
Va multumesc! I s-a platit toate drepturile, indemnizatia de concediu de odihna, salariul pentru perioada lucrata si preaviz, tichete de masa, Salariatul se considera nedreptatit ca nu i s-a dat tichete pe perioada concediului de odihna din perioada preavizului. Nu am gasit nici o modificare cu privire la acordarea tichetelor de masa, Salariatul beneficiaza de tichet de masa pe zi lucratoare si nu se acorda in concediu de odihna, medical, invoire fara plata, absente nemotivate. In situatia in care solicitase concediu de odihna in perioada de preaviz era corect sa beneficieze si de tichete de masa? Multumesc!
Drepturi in preaviz
C.Geta
buna ziua
am si eu cateva nelamuriri legate de preaviz
de curand am fost informat ca sunt in preaviz (art 65 al1), si as dori sa stiu si eu cam ce drepturi ... (vezi toată discuția)