buna ziua
am si eu cateva nelamuriri legate de preaviz
de curand am fost informat ca sunt in preaviz (art 65 al1), si as dori sa stiu si eu cam ce drepturi am in aceasta perioada.
de exemplu, am dreptul la concediu de odihna si sa cer sa-mi fie calculatre si platite aceste zile?
am dreptul la tichete de masa?
in aceste 20 zile lucratoare, cu norma de 4 ore, trebuie sa fac munca pe care o faceam in fiecare zi normala de lucru sau sa-mi pun actele la punct in vederea predarii lor?
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat,iar la desfacerea CIM c/val CO se compenseaza in bani.
In perioada de preaviz aveti dreptul la tichete de masa, programul de lucru poate fi redus la jumatate zilnic sau cumulat.Puteti sa va luati cumulat adica sa lucrati 10 zile program de 8 ore si urmatoarele 10 zile sa nu mai veniti la serviciu si sa fiti platita.
daca lucrati 10 zile si 10 zile nu mai veniti , veti primi tichete doar 10 zile
reducerea programului la jumatate este o facultate nu o obligatie , astfel incat puteti veni la servici 20 de zile ( primiti si bani si tichete )
in rest aveti aceleasi drepturi si obligatii ca si pana acum ( inclusiv la concediu medical )