Situatie : daca inainte de a intra in prenatal mai am 15 zile de concediu odihna si contractul de munca se suspenda pe un an, angajatorul trebuie sa imi achite c/val zilelor de co neefectuate pentru anul 2013 ?
am gasit in codul muncii :
Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
......
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
as prefera varianta in care imi sunt platite zilele de co neefectuate .... am nevoie va rog de un raspuns in care sa mi se spuna daca se pot plati, sau nu ....
mai am o intrebare : prin venit brut pe ultimele 6 luni pentru calcul indemnizatie concediu prenatal , se intelege venitul total brut realizat ( in cazul acesta salariul de incadrare + tichete de masa )...sau doar salariul de incadrare ?
am urmatoarea situatie in programul de contabilitate : pe statul de plata si adeverinta de venit imi figureaza ca venit brut pe fiecare din ultimele 6 luni salariul de incadrare + tichete de masa , de exemplu pt iulie venitul brut realizat este de 1.903 lei , dar cand introduc la concediu de sarcina si lauzie 08 , imi ia in calcul pentru media zilnica pe ultimele 6 luni doar salariul brut , fara bonuri ( exemplu pt iulie 1.697lei ) ....