avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO poate scadea indemnizatia din timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO poate scadea indemnizatia din timpul concediului de maternitate?

As dori sa ies in concediu maternitate (prenatal) incepand cu data de 1 iulie 2015. Problema este ca nu am facut uz de niciuna din zilele de concediu de odihna aferente perioadei lucrate pe 2015.

Daca le-as solicita la sfarsitul lunii iunie ar putea sa scada valoarea indemnizatiei din timpul concediului de maternitate sau al CCC?

Si daca da, as putea solicita angajatorului amanarea CO dupa intoarcerea din CCC?

(Stiu ca indemnizatia pt concediul de maternitate este 85% din venitul brut din ultimele 6 luni dar nu stiu cum se calculeaza venitul brut pe perioada CO.)


Va multumesc!!
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
cristinaflp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 27 Aprilie 2015
Indemnziatia de CO se calculeaza conform prevederilor de mai jos:
Art. 150. C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Deci venitul meu brut din timpul CO devine media venitului brut din ultimele 3 luni si venitul net devine media venitului net din ultimele 3 luni?
Devine media venitului brut pe ultimele 3 luni anterioare lunii in care se efectueaza CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna papic papic Buna ziua Cum se calculeaza concediul de odihna in 2014 nu mi-am efectuat concediul de odihna am salarul minim pe economie din 7 iulie am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna cristinasova cristinasova Buna ziua! Concediul de odihna se calculeaza in functie de salarul brut sau net? ex. daca am salar minim pe economie si trebuie sa iau banii pe concediu din ... (vezi toată discuția)
Calcul concedii odihna maridan03 maridan03 cum se calculeaza co in urmatoarea situatie: salariatul a avut 6 zile co in luna ianuarie 2015 salariul brut decembrie 2014 - 960 + 291 (prima) = 1251 lei - ... (vezi toată discuția)