As dori sa ies in concediu maternitate (prenatal) incepand cu data de 1 iulie 2015. Problema este ca nu am facut uz de niciuna din zilele de concediu de odihna aferente perioadei lucrate pe 2015.
Daca le-as solicita la sfarsitul lunii iunie ar putea sa scada valoarea indemnizatiei din timpul concediului de maternitate sau al CCC?
Si daca da, as putea solicita angajatorului amanarea CO dupa intoarcerea din CCC?
(Stiu ca indemnizatia pt concediul de maternitate este 85% din venitul brut din ultimele 6 luni dar nu stiu cum se calculeaza venitul brut pe perioada CO.)
Indemnziatia de CO se calculeaza conform prevederilor de mai jos:
Art. 150. C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.