avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz restructurare contract part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz restructurare contract part-time

Buna seara,
doresc sa va intreb daca si in cazul contractelor de munca part-time se respecta faptul ca pe perioada preavizlui in cazul restructurarii postului, salariatul poate absenta o jumatate din timpul de munca pentru a-si cauta un loc de munca fara a-i afectate salariul si celalate drepturi.
Spre exemplu, daca eu trebuie sa lucrez 80 de ore in preaviz, pot lucra numai 40 de ore? Si daca da, si in aceasta perioada imi iau concediu de odihna 10 zile ( 40 ore), mai sunt nevoita sa ma prezint la munca si in celalate zile de preaviz?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 1 Iunie 2010
Salariatul cu CIM norma redusa se bucura de toate drepturile pe care le are un salariat cu norma intraga, proprtional cu timpul lucrat. Prin asta inmteleg ca aveti dreptul la reducerea programului de lucru in perioada preavizului cat si la concediu de odihna.
Multumesc mult...astept si alte pareri daca ma mai poate ajuta cineva..
Simona_ta a scris:

Buna seara,
doresc sa va intreb daca si in cazul contractelor de munca part-time se respecta faptul ca pe perioada preavizlui in cazul restructurarii postului, salariatul poate absenta o jumatate din timpul de munca pentru a-si cauta un loc de munca fara a-i afectate salariul si celalate drepturi.
Spre exemplu, daca eu trebuie sa lucrez 80 de ore in preaviz, pot lucra numai 40 de ore? Si daca da, si in aceasta perioada imi iau concediu de odihna 10 zile ( 40 ore), mai sunt nevoita sa ma prezint la munca si in celalate zile de preaviz?

Va multumesc anticipat

Aveti dreptul la reducerea programului de lucru, potrivit art.74 din CCMN . In acest caz, veti lucra numai 40 de ore .... fie 20 de zile a cate 2 ore/zi , fie 10 zile a cate 4 ore/zi , iar celelate zile puteti sta acasa.
Pe perioada preavizului va puteti lua CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in preaviz pialeone pialeone Buna ziua Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca: (3) În perioada preavizului, ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)
Program preaviz concediere; retinere concediu odihna depasit? dona77 dona77 In cazul unei concedieri din motive neimputabile salariatului (mai exact, pentru \"desfiintarea locului de munca ocupat de salariat\"-art.65(1) Codul Muncii), ... (vezi toată discuția)