avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUSPENDAREA CAUZEI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUSPENDAREA CAUZEI

Împreună cu mai mulţi colegi de serviciu, prin intermediul sindicatului am acţionat Ministerul Administratiei si Internelor în judecată pentru diminuarea salariului cu 25%. Curtea de Apel a dat termen pentru ca sindicatul să depună la dosar lista cu membrii de sindicat care au deschis acţiune judecătoreasca, dar, lista nu a fost depusă. Curtea de Apel,a dispus suspendarea cauzei în baza art.155 ind. 1 din C.pr.civ., sentinţă rămasă irevocabilă. Vă rog să-mi spuneţi daca se poate redeschide cauza şi în ce mod. Mulţumesc !
Da, depuneti ceea ce a cerut instanta si solicitati in scris repunerea pe rol.
Există vre-un termen limită pentru depunerea celor solicitate de instanţă?
Nu este un termen expres, doar ca ... daca o sa lasati cauza in nelucrare un an se va constata perimarea si atunci ramane valabila hotararea instantei de fond. E bine insa sa actionati cat puteti de repede.
Mulţumesc frumos !
Cauza este supendata , in conformitate cu art. 155 , indice 1 , din Codul de procedura civila (reclamantul nu si-a indeplinit o obligatie ce ii incumba ).
Recursul poate fi exercitat pe toata durata suspendarii.
Cauza poate fi repusa pe rol , in termen de 1 an de la data la care a operat aceasta sanctiune.

Altminteri, va fi perimata, pentru lasarea acesteia, in nelucrare,din cauza partilor, nu a instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol a cauzei adinutza.2008 adinutza.2008 Bun, am inteles ca trebuie sa fac o cerere de repunere pe rol a cauze cf art245 pct 1 C.proc.civ. dar in situatia in care eu sunt in recurs, la ce instanta ... (vezi toată discuția)
Incheiere suspendare /proces - efecte ? termen repunere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat. Este vorba despre un proces de moștenire. Tatăl meu și cu frații lui au moștenit ... (vezi toată discuția)
Termenul de perimare danimarinescu danimarinescu In prima instanta la jud Cornetu intr-o cauza de PARTAJ JUDICIAR , s-a dat o hotarare in favoarea reclamantului . Horatarea a fost atacata cu apel la TB in ... (vezi toată discuția)