avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refinantare credit ipotecar in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refinantare credit ipotecar in timpul casatoriei

Buna ziua,

In dec 2006 am luat un apartament prin credit ipotecar( am platit avans 30000E( 20% cum a cerut banca), si mai am 70000 E de achitat). In 2008 m-am casatorit. As dori sa fac o refinantare.
Prin refinantare apartamentul devine bun comun? Are importanta cine va fi titular de contract. Este posibil ca eu sa nu mai pot sa fac refinantare singura si sa intre si sotul! Sau chiar sotul sa devina titular de contract, din moment ce eu sunt trecuta la rau platnici. Ma intereseaza ce se intampla cu apartamentul? Va ramane tot bun propriu( dobandint in afara casatoriei) sau va deveni bun comun?
va ramane bun propriu, dar sotul are un drept de creanta pt ratele platite in timpul casatoriei, ceea ce oricum ar fi avut, cu refinantare sau fara. in cazul unui partaj va trebui sa-l despagubiti cu o suma la care va intelegeti sau pe care o va hotari instanta
Bunul este propriu , nu -si va pierde aceasta calitate , indiferent de modalitatea de plata a creditului bancar imobiliar.

Sotia dumneavoastra,insa , are un drept de creanta , pentru sumele de bani investite ocazionate de cumpararea acestui imobil.

In caz de partaj, acest drept poate fi valorificat, iar dumneavoastra va trebui sa ii platiti sotiei o sume de bani ce reprezinta prestatia sa la plata creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort/contracte de credit allexia007 allexia007 Speta: 1...Sotul detine un imobil dobandit cu titlu cumparare ca bun propriu inainte de casatorie - imobilul ipotecat/banii proveniti din credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu bani de la parinti cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema. Vreau sa cumpar un apartament. Sunt casatorita. Banii pentru apartament provin in mare parte de la ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)