avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediile medicale de maternitate sunt decontate de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediile medicale de maternitate sunt decontate de agentia de somaj sau de casa de sanatate?

buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri. am un baietel care pe 3 iulie a facut 2 ani, si pe 1 iulie am fost la serviciu sa depun cererea de reluare a activitatii din 4 iulie, de asemenea am dus si o instiintare ca sunt gravida in luna a 8 a la care am anexat scrisoare medicala si concediul medical prenatal de la medicul de familie. D-na directoare mi-a spus sa las acolo toate actele acestea pt ca nu stie cum sa procedeze in cazul meu si nu poate sa imi dea un nr de inregistrare la cererile duse, intrucit contabila lor e in concediu, iar firma pe care sint angajata e in proces de inchidere si eu am ramas singura angajata din cauza concediului de crestere a primului copil pina la 2 ani.
Ce ramine de facut in cazul concedierii?? pot sa duc concediile medicale direct la casa de sanatate pt a-mi fi platite timp de 126 zile si apoi sa intru in concediu crestere copil?? concediile medicale de maternitate pot fi decontate de agentia de somaj sau de casa de sanatate?cum se procedeaza??
va rog din suflet sa ma ajutati ca nu stiu ce am de facut mai departe, unde trebuie sa merg, ce acte imi sint necesare? Sau trebuie sa intru in somaj, ori sa ma mut pe alta firma??
imi e teama sa nu pierd dreptul la aceste concedii de maternitate si de crestere copil pina la 2 ani, alocatia, etc. daca am zile de intrerupere.

trebuie sa merg la AGENŢIA PENTRU PRESTAŢII SOCIALE Bucureşti (str. ion campineanu nr 20) pentru a-mi elibera o decizie de incetare a concediului de crestere a primului copil care a facut 2 ani pe 3 iulie 2011?

va multumesc anticipat.
cu stima, camelia
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:15, 5 Iulie 2011
1. V-am mai raspuns, parca, la aceste probleme.
2. Cel mai bine este sa luati legatura cu APS, si cu Casa de Asigurari de Sanatate, sa expuneti cazul si sa va lamureasca cum sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si concediu crestere copil pentru cel de-al doilea copil kamytza01 kamytza01 buna ziua. sunt mamica unui baietel care pe 3 iulie 2011 implineste 2 ani. ca urmare am fost la serviciu sa depun acea cerere de incetare a suspendarii ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare concediu crestere 2 ani pentru al doilea copil? kamytza01 kamytza01 buna ziua. eu am lucrat cu carte de munca din 30.10.2001 pina pe 19.08.2009 cind mi-a fost suspendat contractul de munca pentru a intra in concediul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din concedii medicale kamytza01 kamytza01 buna seara, va rog frumos sa imi spuneti: mai pot recupera banii pe concediile medicale de sarcina si lauzie de la firma unde am lucrat??? mentionez ca ... (vezi toată discuția)