avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... statul sustine si ajuta familia?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

statul sustine si ajuta familia?

sotia mea vrea sa divorteze
iar eu nu vreau se poate face ceva?
pun aceasta intrebare deoarece avem un copil de 13 ani si cred ca va suferi mult
ne-am certat de nenumarate ori din cauza iesirilor ei cu colegi de servici
acum eu merg la un psiholog si totusi ea sustine divortul
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:43, 5 Iulie 2011
Nu vad care e legatura intre titlu si continutul topicului.
Daca ea nu mai vrea, "dragoste cu sila nu se poate".
Un copil sufera mai mult intr-o situatie conflictuala permanenta decat in grija unui singur parinte.
Sotia dvs , poate introduce actiune de divort in instanta si sa solicite desfacerea casatoriei , incredintarea minorului si obligarea dvs la plata pensiei de intretinere , aferenta veniturilor pe care le realizati.
Daca sotia dvs , in instanta , face dovada faptului ca relatiile dintre dvs sunt grav si iremediabil vatamate din culpa dvs , casatoria se poate desface din culpa dvs.
Cu privire la incredintarea minorului , instanta se va pronunta in urma administrarii probelor(acte , interogatoriu , martori , ancheta sociala) si acesta va fi incredinta parintelui care din punct de vedere moral , material si social ofera mai multe garantii pentru a-l creste si educa in cele mai bune conditii.
In general , copiii la varste fragede , precum al dvs , se incredinteaza mamei(tocmai avand in vedere varsta frageda si ingrijirile speciale si grija pe care le necesita).
Psihologul , va poate ajuta ca persoana , dar in niciun caz nu va poate impaca cu sotia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un sfat ANDRE_EEA ANDRE_EEA Buna ziua.In momentul de fata sunt in divort cu sotul meu .In urma casniciei a rezultat un copil in varsta de 10 ani acum.Am de pus actiunea de divort din ... (vezi toată discuția)
Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)
Divort,cand una dintre parti nu e de acord mare mare As vrea sa stiu ce drepturi are o sotie,daca s-a decis sa divorteze pentru ca nu mai vrea sa accepte maltratarea verbala,santajul si amenintarile sotului,dar ... (vezi toată discuția)