avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DORESC UN SFAT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DORESC UN SFAT

Buna ziua.In momentul de fata sunt in divort cu sotul meu .In urma casniciei a rezultat un copil in varsta de 10 ani acum.Am de pus actiunea de divort din culpa comuna pentru a termina cat mai repede desi motivul real este faptul ca sotul meu are o relatie extraconjugala.In actiunea de divort sotul a specificat ca este de acord ca baietelul de 10 ani sa ramana la mine.prima infatisare o avem pe 22 octombrie insa intre timp sotula intors toatl copilul impotriva mea facandui promisiuni desarte si cumparandul cu multe lucruri profitand de dragostea pe care cbaitul i-o poarta,iar acum cum nu ii convine ceva ma ameninta ca o sa faca in asa fel sa i-mi ia copilul deorece il va inavta sa spuna la tribunal ce vrea ca el si nu cu mine.Va rog mult de tot sa-mi spuneti in aceste conditii ce sanse sunt sa obtina el tutela copilului.Si as mai avea o intrebare in baza la ce se stabileste pensia alimentara daca el acum este administratorul unei firme dar nu are cartea de munca bagata nicaieri deci nu poate demonstra ca are un venit stabil iar de stat sta cu respectiva cu care este acum intr-un apartament cu chirie.
multumesc frumos pt timpul acordat sa-mi cititi randurile .
Cel mai recent răspuns: allexandru83 , utilizator 14:10, 6 Septembrie 2010
Chiar daca cererea de chemare in judecata presupune culpa comuna si nemotivarea hotararii judecatoresti , instanta de judecata va dispune desfacerea casatoriei din culpa persoanei care a reiesit in urma administrarii mijloacelor de proba.
Asadar, daca martorii vor aminti de comportamentul defectuos al sotului, in casnie, instanta de judecata se poate raporta la culpa exclusiva a paratului.
Audierea copilului de 10 ani , in camera de consiliu, este obligatorie. Puteti aminti la proces ca acesta este influentat de tata.

Incredintarea, conform legii 272/2004 , respecta interesul superior al minorului .
Prin urmare, acesta va fi incredintat parintelui care ii ofera un spatiu securizant in vederea cresterii si educarii.
Va fi relevat , de asemenea, atasamentul acestuia fata de parinti , modul in care acestia si-au indeplinit atributiile parentale si climatul familial pe care il vor oferi copilului.
In acest sens, utila poate fi si o evaluare psihologica a minorului .

Pensia de intretinere este raportata la nevoile minorului , insa si la posibilitatile materiale ale debitorului acestei obligatii.
(art.94 din Codul familiei ).
Aceasta poate atinge plafonul maximal stabilit de Codul familiei , care pentru un copil poate atinge 1/ 4 din veniturile ce prezinta caracter de continuitate ale sotului dumeavoastra ( dividendele sunt venituri sporadice , nu vor fi luate in vedere pentru calculul acestei pensiile ).
Chiria va fi retinuta de catre instanta de judecata , daca exista un contract de inchiriere.
Sa aveti , totodata, un inscris care sa ateste veniturile ( poprirea este obligatorie , cand intretinerea este datorata minorului).


Succes.;)
Minorul va va fi incredintat,deoarece instanta il incredinteaza parintelui care se ocupa efectiv de cresterea si educarea lui-il duce la scoala,face lectiile cu el,ii face de mancare -etc-;
Martorii dv trebuie sa spuna aceste lucruri;
Daca sotul isi schimba pozitia , la primul termen de judecata ,modificati-va cererea de chemare in judecata si cereti desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului;
Minorul va fi audiat de instanta si el in camera de consiliu si nu are cum sa pacaleasca un judecator in privinta comportamentului parintilor fata de el;
Pensia de intretinere se va stabili la 1/3 din salariul minim pe economie daca sotul nu are venituri;
Ca administrator poate fi remunerat si atunci se va stabili in functie de aceasta remuneratie sau --atentie-este posibil sa fie si asociat in firma respectiva-firma poate avea profit si pensia de intretinere se va stabili in functie de acesta.
COPILUL intotdeauna ramane la mama.
dna. av. carmen a precizat ca: COPILUL intotdeauna ramane la mama.
va contrazic. personal ca am avut cazuri in care copilul s-a incredintat si tatalui B-)
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
carmenmur a scris:

COPILUL intotdeauna ramane la mama.


... mai ales daca aceasta nu are un loc de munca stabil, imobil in care sa locuiasca, studii pentru a putea ajuta copilul in procesul de dezvoltare si daca intre copil si ea sunt relatii tensionate. Si atunci?
Nu e cazul prezentei spete. Exista insa astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dobos_daniela dobos_daniela Care este procedura ce trebuie urmata pentru un divort avand in vedere urmatoarele: -sunt casatorita de 17 ani am 2 copii, -vreau sa divortez de sotul meu ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters135607 ContSters135607 sotia cere divortul eu am o alta relatie cu o alta persoana sant de acord ce trebuie sa fac avem 2 copii minori gemeni au 14 ani si vrea sa stea cu mama lor ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor dulcedor dulcedor buna ziua va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)