Asociati-va in demersul dvs. cu societatile de taximetrie din localitate, pagubite si ele de "rechini".Ei vor face sesizarea in numele firmei, nu in nume propriu, deci nu risca prea mult. Sesizati Consiliul Local despre incalcarea Regulamentuui privind transportul in regim de taxi aprobat de acesta. Controlul, constatarea contraventiilor si sanctionarea acestora e de competenta imputernicitilor primarului - Politia comunitara.
Invocati in sesizarea dvs. catre Consiliul Local, Primar, Inspectoratul de Politie, exact prevederile din Legea nr 38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere modificata si completata prin legea 265/2007 :
"Art. 37. - (1) Pe toata durata activitatii taxiurile pot fi supuse controlului in ceea ce priveste respectarea prevederilor prezentei legi de catre reprezentantii organelor de control autorizate, respectiv:
a) administratia publica locala;
b) organele fiscale locale si judetene;
c) organele de specialitate din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, precum si din unitatile sale teritoriale;
d) Autoritatea Rutiera Romana - ARR, prin reprezentantele teritoriale;
e) Biroul Roman de Metrologie Legala, prin reprezentantele teritoriale;
f) structurile politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane;
g) Regia Autonoma �Registrul Auto Roman�, prin reprezentantele teritoriale;
h) Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin oficiile teritoriale;
i) inspectoratele teritoriale de munca.
(2) In traficul rutier, controlul autovehiculelor se va efectua de catre reprezentantii autoritatilor mentionate la alin. (1) lit. a)-c), e), g) si h), numai impreuna cu politia rutiera.
(3) Principalele obiective ale controlului efectuat asupra taxiurilor sunt cele stabilite de reglementarile specifice, emise de organismele prevazute la alin. (1), precum si urmatoarele:
a) controlul existentei valabilitatii si utilizarii autorizatiei taxi sau a copiei conforme, dupa caz, precum si a ecusoanelor si a celorlalte documente stabilite de prezenta lege;
b) controlul functionarii aparatului de taxat si al integritatii sigiliilor;
c) controlul corespondentei dintre indicatiile furnizate in exterior de lampa taxi si indicatiile si inregistrarile aparatului de taxat;
d) controlul respectarii prevederilor privind aplicarea tarifelor si a nivelului acestora;
e) momentul cand a fost descarcat in memorie ultimul raport fiscal de inchidere zilnica sau ultimul bon client;
f) daca clientii primesc bonul client si daca continutul acestuia este conform cu prevederile legii;
g) preluarea spre analiza si control a datelor din memoria fiscala.
(4) Controlul efectuat in conditiile alin. (1), in timpul deplasarii taxiului in pozitia “Ocupat”, se efectueaza, de regula, in caz de flagrant."
Iar mai departe citati :
“Art. 58
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac, dupa caz, de reprezentantii imputerniciti ai autoritatilor prevazute la art. 37 alin. (1).”
In temeiul aceleiasi legi, autoritatile administratiei publice si ale municipiului Bucuresti isi elaboreaza propriile regulamente privind activitatea de transport in regim de taxi si activitatea de transport in regim de inchiriere. Asadar Consiliul Local din localitatea dvs. a aprobat un astfel de regulament pe care trebuie sa il si aplice.
Chiar daca organele sesizate nu iau masuri, insemna ca ati facut o petitie si trebuie sa vi se raspunda in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, in caz contrar avand posibilitatea sa uzati de prevederile legi 554/2004 privind contenciosul administrativ si sa va adresati instantei de contencios admnistrativ pentru nesolutionarea in termenul legal a cererii, recunoasterea dreptului pretins si repararea pabubei cauzate.