avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transport ocazional de persoane, probleme cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transport ocazional de persoane, probleme cu autorizarea microbuzului

am achizitionat un bus Opel Vivaro de 8+1 locuri din 2006 si doresc sa efectuez transporturi de persoane ocazionale.ce forma legala, am in aceasta tara ca sa pot desfasura legal o activitate de transport ocazional,deci numai in interiorul
tarii.cei de la ARR spun ca pentru taxiuri se accepta numai autoturisme pina in 5 locuri,iar pentu transport de persoane masini peste 9 locuri ,pina in 9 locuri fiind autoturisme si nu se acorda licenta..ok ,si intrebarea mea este noi cei cu autoturisme intre 5 si 9 locuri,ce facem cu ele,le dam foc?,in germania(acolo locuiesc)am vazut taxiuri de 8+1 locuri.ori acolo nu e europa?noi pe ce continent traim?cred ca este o discrepanta legislativa care trebuie corectata.astept raspuns si pe e-mail:mihai_ciuc_195@yahoo.com. va mutumesc=D>l
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 23:38, 20 August 2017
L. 265/2007 pt modificarea si completarea L. 38/2003
„Art. 30. – (1) Pentru transportul de persoane sau transportul de bunuri in regim de taxi vor fi agreate de catre R.A.R. ca taxiuri numai autoturisme si, respectiv, autovehicule care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt dotate avand aparat de taxat in stare de functionare, cu taximetrul care respecta prevederile legilor in vigoare si cu aparatul de marcat electronic fiscal avizat conform prevederilor prezentei legi si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile ulterioare;
b) autoturismele taxi sunt dotate legal cu statii radio de emisie-receptie sau cu telefoane mobile, dupa caz, in stare de functionare;
c) sunt dotate cu lampa taxi in stare de functionare, conform prevederilor prezentei legi, omologata de catre R.A.R.;
d) aparatul de taxat intra in functiune doar in momentul in care a fost activat de dispozitivul de comanda fixat in una dintre pozitiile de operare autorizate;
e) autoturismul, respectiv autovehiculul, are insemnele, inscrisurile, elementele de culoare ale caroseriei si dotarile stabilite conform prevederilor prezentei legi.
(2) Pentru taxiul destinat transportului de persoane trebuie ca autoturismul agreat sa fie dotat cu portiere de acces si evacuare in dreptul fiecarei banchete sau scaun pentru clienti, dupa caz, precum si cu spatiu corespunzator transportului bagajelor de mana si nu poate transporta mai mult de 4 persoane in afara conducatorului auto.
(3) Pentru transportul de marfuri sau bunuri in regim de taxi, autovehiculul, cu sau fara remorca, trebuie sa fie destinat acestui scop si sa nu depaseasca 3,5 tone masa totala maxima autorizata.
(4) Alte categorii de autovehicule sunt interzise a fi agreate pentru transportul de persoane sau bunuri in regim de taxi.”

Imi par erau pt dvs., o familie in RO nu poate avea mai mult de 4 persoane, din cat se pare, pt a merge impreuna cu taxiul. Incercati sa-l faceti pt transport marfa, eu stiu ce sa zic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport persoane 8+1 ocazional nihai195 nihai195 am achizitionat un bus Opel Vivaro de 8+1 locuri din 2006 si doresc sa efectuez transporturi de persoane ocazionale.ce forma legala, am in aceasta tara ca ... (vezi toată discuția)
Transport persoane 8+1 nihai195 nihai195 am achizitionat recent un bus 8+1 persoane din 2006 si doresc sa efectuez transport de persoane ocazional(ma refer la excursii in tara in wekend).am sunat la ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru că am avut autorizația de taxi în copie conformă cu originalul. am temei legal să fac plângere contravențională? Ivan Gheorghita Ivan Gheorghita Astăzi am luat o amenda pe taxi ca nu am avut autorizația de taxi în original am avut copie pe care era stampila firmei și conform cu originalul ... (vezi toată discuția)