avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum demonstram ca masina este avariata total in cazul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum demonstram ca masina este avariata total in cazul unui proces care a ajuns la curtea de apel?

Buna ziua!
Sotul meu a fost implicat intr-un accident rutiere in septembrie 2007. La expertiza s-a demonstrat culpa comuna. Caz in care daunele cerute de noi au fost date pe jumatate, cel putin cele morale. Daunele materiale ne sunt acordate in cuantum de 10%. Din daunele materiale fac parte cheltuieli cu medicamentele, transport...
si contravaloare masina care este avariata total.
Ni se spune ca nu am demonstrat ca masina este avariata total.
Cum putem demonstra daca raportul de expertiza al accidentului descrie daunele masinii, dar nu scrie efectiv cat la suta este dauna.
Am vorbit cu cei de la asigurari care au venit si au facut poze. Si acum pauza...
Nu cred ca voi vedea de la ei vreo dovada ca masina este avariata total. Nu este in interesul lor sa imi dea mai multi bani.
Tinand cont ca am ajuns la Curtea de Apel, ce mai putem face pentru a demonstra dauna totala a masinii? Ne trebuie un expert care sa scrie negru pe alb ca este dauna totala? Mai putem dispune de aceasta proba in acest moment?
Astept lamuriri de la dumneavoastra, in speranta ca ati mai avut un asemenea caz.
Cel mai recent răspuns: monique_r25 , utilizator 16:35, 6 Iulie 2011
Daca masina a fost avariata in proportie de peste 75% din valoarea reala a ei la data evenimentului, atunci este dauna totala. Sau daca valoarea reparatiei din deviz depaseste 75% din valoarea reala a msinii la data daunei se considera dauna totala. In cazul in care desi cunoasteti acest lucru doriti totusi repararea ei , diferenta dintre valoarea reala a masinii si valoarea reparatiei o suportati din buzunar. Un expert auto agreat de ambele parti implicate in proces va poate lamuri dilema. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta.
Masina are si caroseria si motorul avariate. Am cerut si noi cateva mici estimari dar este foarte scump ca sa o reparam. Nu dorim sa o reparam. S-a facut o expertiza dar numai asupra modalitatii de desfasurare a accidentului in care se precizeaza daunele masinii dar nu proportia in care este avariata.
Spuneti ca mai putem apela in faza aceasta la un expert care sa stabileasca valoarea masinii? Tinand cont ca suntem la curtea de apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, In urma cu 2 ani am avut un accidnet rutier iar masina pe care o conduceam a fost avariata 100%.A fost o minune ca am scapat cu viata. Soferul care ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza alexix alexix ce fac daca exista mari discrepante intre avariile constatate de politist in pv si cele din raportul de expertiza. vi se pare normal ca in cazul unui impact ... (vezi toată discuția)
Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)