Buna ziua. As dori sa stiu daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 a fost pana la urma aprobat. As avea niste drepturi, cum ar fi compensatie de 15%, un salariu mediu brut pe unitate la nastere, conform CCM dar care nu mi se recunosc datorita noii legi a salarizari si neaprobarii noului CCM. Care este parerea dvs. Multumesc.
Acest CCMN nu a intrat in vigoare ... a ramas numai in stadiu de proiect.
Acele drepturi la care va referiti veti beneficia de acestea numai daca sunt prervazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in Reg.Intern al acestuia.
buna ziua. contractul de munca incheiat la nivel de institutie nu prevede si nu a prevazut niciodata drepturile la care ma refeream, adica compensatie de 15% si un salariu mediu la nivel de unitate la nastere. tocmai asta nu inteleg, de ce pentru anumite categorii de bugetari se pot acorda si pentru altele nu, pt ca stiu ca unele institutii acorda, de ex. in invatamant. in CCM la nivel national se spune ca se poate beneficia de aceste drepturi chiar daca nu sunt stipulate in ccm la nivel de institutie, baza fiind tocmai acest CCM. problema este ca n-a fost aprobat, dupa ce au taiat indemnizatiile de nastere de la 85% la 75%, au taiat si aceste drepturi, sa nu mai spun ca au taiat si salariile. institutia mi-a spus ca nu exista baza legala sa-mi acorde aceste drepturi si au invocat noua lege a salarizarii. deci, nu mai am drept de replica, nu? de ce insa noua lege a salarizarii produce efecte doar pt unii si pt altii nu?
Niciun act normativ - lege sau OUG ori OG - care reglementa drepturile salariale pentru sectorul bugetar nu prevedea acordarea acelei compensatii .. aceasta se acorda in baza CCMN sau a ccm aplicabil angajatorului.
Legea este unica pentru toti ,.... noua lege a salarizarii nu cuprinde drepturile care se acordau in baza prevederilor CCMN.