avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie auto din germania. taxe?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie auto din germania. taxe?

Buna ziua.Doresc sa achizitionez o autoutilitara noua din germania ,printr-un credit de investitii de la o banca din tara.Firma din germania imi va factura auto cu tva? Tva-ul conform intelegerii cu banca nu este eligibil,deci trebuie sa il platesc eu. Cum pot achizitiona o auto fara sa platesc tva-ul? Eu sunt o firma neplatitoare de tva.Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
auricius, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:01, 7 Iulie 2011
achizitia intracomunitara de mijloace de transport noi este intotdeauna taxabila in romania, deci furnizorul va emite o factura fara tva, iar dvs. va trebui sa platiti tva in romania, 24%, prin depunerea decontului special de taxa.
doar daca va inregistrati ca platitor de tva in romania, nu veti plati efectiv tva, in alte conditii nu.
xerxes,un nume istoric si o persoana bine documentata. Multumesc. Sa inteleg ca eu dupa ce platesc tva-ul nu il pot recupera niciodata de la stat? Chiar daca o cumpar de la o firma din Romania?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
auricius, utilizator
daca ramaneti neplatitor de tva, nu aveti drept de deducere a tva, deci nu-l puteti recupera, deoarece la randul dvs. nu desfasurati operatiuni purtatoare de tva.
daca ulterior, depasiti plafonul de 119.000 lei si va inregistrati in scopuri tva, aveti dreptul la o ajustare a tva platite acum la achizitie, proportional cu perioada de ajustare ramasa in acel moment.
O singura intrebare si nu te mai deranjez. Firma este nou infiintata,inca nu a avut inca activitate,pot merge la fisc sa ma transform in platitor de tva pina sa incep investitia? Multumesc.
sigur ca da, prin optiune.

Alte discuții în legătură

Tva Ida-Maria Ida-Maria O societate comerciala platitoare de tva din 01.09.2008, prin depasirea plafonului de 35000euro, a avut un contract de vanzare cumparare pentru o cladire noua ... (vezi toată discuția)
Plata tva la vanzarea auto de pe firma Edancin Edancin Buna ziua, detin o societate care acum este platitoare de TVA dar anul trecut, cand am achizitionat 1 auto din UE eram neplatitor de TVA asadar la momentul ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)