avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie amiabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie amiabila

buna ziua. am o prietena care si-a depus demisia pe cale amiabila, vrand sa plece de la firma. intre timp a aflat ca e gravida si s-a razgandit. au dreptul sa-i desfaca contractul de munca? se mai poate face ceva pentru a o ajuta?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 5 Iulie 2011
Demisia e demisie iar treaba cu amiabilul se refera la desfacerea contractului de munca cu acordul partilor.
cpurdea35 a scris:

buna ziua. am o prietena care si-a depus demisia pe cale amiabila, vrand sa plece de la firma. intre timp a aflat ca e gravida si s-a razgandit. au dreptul sa-i desfaca contractul de munca? se mai poate face ceva pentru a o ajuta?

Demisia poate fi revocată în mod expres cu acordul angajatorului înaintea expirării termenului de preaviz sau în mod tacit, prin continuarea activităţii după expirarea termenului de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia bv96rrr bv96rrr Daca imi dau demisia mai ma pot razgandi in perioada preavizului si sa nu mai doresc sa plec din firma? Daca da atunci cum trebuie procedat. Mai pe inteles... ... (vezi toată discuția)
Salariata in preaviz (demisie) afla ca este însărcinată Patience Patience Buna ziua, Am o prietena care si-a depus demisia, dar in timpul preavizului a aflat ca este insarcinata In conditiile acestea, nu ar mai vrea sa plece de la ... (vezi toată discuția)
Demisia - termen de prescriptie - urgent silone silone Buna, dragi colegi! Am un salariat care si-a dat demisia si a trimis-o prin posta cu confirmare de primire. Nu stiu din ce motive, nu mai vrea sa plece iar ... (vezi toată discuția)