avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia - termen de prescriptie - urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia - termen de prescriptie - urgent

Buna, dragi colegi!
Am un salariat care si-a dat demisia si a trimis-o prin posta cu confirmare de primire. Nu stiu din ce motive, nu mai vrea sa plece iar seful a acceptat acest lucru ...... problema este ca nu am nici o cerere care sa anuleze demisa si nici nu vrea sa faca una. In acest caz , dupa cat timp se poate prescrie sau ..nu stiu... ce am de facut?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: silone , utilizator 14:45, 17 Martie 2006
v-a trimis demisia sau oferta de incetare a raportului de munca prin acordul partilor?
de ce va intreb asta? pentru ca demisia se deosebeste de oferta de incetare(...). angajatorul care primeste din partea salariatului un asemenea act trebuie sa analizeze cu atentie care este intentia salariatului:
- de a demisiona sau de a inceta CIM in temeiul art 55 lit b) , adica prin acordul partilor.
distinctia asta e utila pt ca
1. daca salariatul a facut doar o oferta de incetare ea va putea fi revocata, potrivit dreptului comun , pana la momentul la care ofertantul ( in cazul nostru salariatul, a luat cunostiinta de acetarea angajatorului.
2. angajatorul va putea respinge oferta de incetare si rap de munca se desf in continuare, spre deosebire de cazul demisiei care isi produce efectele independent de acceptarea sau nu a angajatorului
3. momentul incetarii contractului de munca in cazul ofertei de incetare este cal la care salariatul a luat cunostiinta de acceptul angajatorului, iar incetarea CIM prin demisie este dupa expirarea termenului de preaviz.

si acum al doilea aspect: demisia este act irevocabil.doar cu acordul angajatorului demisia poate fi revocata
cum? in mod expres mai inainte de finele preavizului sau in mod tacit prin continuarea muncii
daca salariatul a venit in continuare la munca e clar ca mai vrea sa munceasca, deci s-a razgandit.
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2006
alexxadavyd, utilizator
Este demisie cu 79(1), nu 55 lit.b. Sa inteleg ca, daca vine in continuare la serviciu e ca si cum ar fii renuntat la demisie si nu mai trebuie sa faca nici o cerere prin care trebuie sa anuleze demisia depusa si inretgistrata.. iar efectele demisiei inceteaza la expirarea termenului de preaviz?
eu asa vad lucrurile.este o revocare tacita, acceptata de lege.
Alexxa.., mersi mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie-prelungire preaviz sralucastan sralucastan In cazul in care se depune o cerere de demisie cu preaviz si angajatul continua munca dupa expirarea termenului de preaviz, ca urmare a unui acord tacit ... (vezi toată discuția)
Anulare preaviz ionigeo ionigeo Preavizul pe care l-am primit de la conducerea unitatii poate fi anulat ulterior de catre aceasta? Multumesc. (vezi toată discuția)
Demisie - preaviz expirat mirela rotaru mirela rotaru Ce se poate face in cazul demisiei, daca perioada de preaviz a expirat, in data de 25 ianuarie? salariata a ramas in continuare pana azi, 08.02.2010, se poate ... (vezi toată discuția)