avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de vanzare-cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere poate fi atacat

Contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere incheiat intre fratele si parintii mei poate fi atacat de catre sotul meu sau de catre mine ca sora dupa moartea parintilor? mentionez ca nu am dat scris nimic cu privire ca nu am pretentii la apartament, doar am spus verbal ca nu am pretentii.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:01, 7 Iulie 2011
buna ziua,
dar in situatia data nici nu trebuia sa fiti de acord cu ceva dvs si cu atat mai putin sotul dvs.
Nu l puteti ataca decat daca fratele dumneavoastra nu si a indeplinit obligatiile ce ii revin adica pretul nu a fost achitat sau era fictiv si nu a acordat intretinere parintilor asa cum a fost stipulat in contract.
Nu puteati renunta sau avea pretentii pt ca nu aveti drept de proprietate asupra bunului vandut.
Poate fi atacat doar de dvs., dupa decesul parintilor, ca fiind donatie deghizata.Pana atunci, nu aveti calitate procesuala activa.
opinia mea este ca nu aveti sanse sa castigati daca veti promova in instanta o actiune care sa aibe ca scop anularea actului de vanzare-cumparare.
contractul respectiv poate fi anulat doar de catre debitorii/creditorii contractului.
dvs. nu aveti sanse in instanta.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare ContSters230365 ContSters230365 Buna ziua, parinti mei sunt casatoriti si au hotarat sa imi vanda casa. Am mers la un notar si am facut contract de vanzare-cumparare, am semnat toti, am ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie poate fi atacat/conestat in instanta? sandu_valentin sandu_valentin Am o mare dilema....suntem trei frati (cel mai mic sunt eu) iar parintii ar dorii sa-mi faca act de donatie pe apartamentul in care locuiesc dumnealor,ca dupa ... (vezi toată discuția)
Proprietate g.roxanastan g.roxanastan Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul ... (vezi toată discuția)