avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale penalitati redeventa concesiune
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

penalitati redeventa concesiune

Buna ziua,
a venit Curtea de Conturi la Primaria unde plateam redeventa pentru concesiune si nu se gaseste chitanta in arhiva, mai mult de atat nu o am nici eu in contabilitate;
avand in vedere ca din 2007 pana astazi penalitatile sunt de vreo 1500 Lei la o redeventa de 150 lei pe an (in anii urmatori am dovada platii) cum pot sa combat si sa nu platesc decat baza tinand cont ca nu am primit nicio notificare
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 09:00, 5 Septembrie 2011
Notificare nu va trimite. Ca sa va anunte ca aveti de platit o datorie? Mai cautati daca stiti ca ati platit-o. Daca nu, trebuie sa platiti redeventa si penalitatea.
Se pune problema astfel: daca aveti plati facute in anii urmatori, Primaria nu va putea incasa redeventa aferenta anului 2008, fara sa o aveti platita pe cea din 2007. Si mai este un aspect...Bun..nu se mai gaseste chitanta nici la Primarie, nici Dvs. nu o aveti in contabilitate inregistrata. Primaria nu o are evidentiata in contabilitate? Daca nu este nici la ei, inseamna ca nu ati platit-o, iar ei au omis sa va mai incaseze taxa respectiva.
Primaria se apara spunand ca nu au o evidenta informatizata
in concluzie sunt bun de plata?
multumesc
Se pare ca traim inca in secolul 19. Incercati sa mai luati legatura cu ei, nu se poate asa ceva, chiar daca nu au evidenta informatizata. Daca Dvs. stiti ca ati platit tot prin bunavointa unui functionar de acolo veti gasi copia chitantei. Formulati si o cerere scrisa in acest sens, pe care sa o depuneti cu numar de inregistrare. Daca nu se rezolva,chiar sunteti bun de plata. :(
Gresiti cand afirmati ca au calculat majorari pentru debitele din 2007 !! Stingerea creantelor fiscale se face conform legii, pentru creanta cea mai veche! Majorarile au fost calculate la ramasita. Totusi, cineva a facut o smecherie cand v-a luat datoria pentru 2008 fara sa o inregistreze ca plata pentru 2007 !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie curte danutul danutul Sunt proprietar al locuintei intr-un apartamant dintr-o casa cu 7 apartamente. Curtea este a primariei, platim chirie. Exista o lege prin care ma obliga sa ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata termoficare florinmoldovan florinmoldovan Buna ziua, Oare ma poate ajuta cineva :cand am schimbat administratorul, am incheiat un process-verbal primire -predare documente contabile din care reiesea ... (vezi toată discuția)
Aflu ca sunt restantier dupa 1 an de zile minimax98 minimax98 buna ziua, am o situatie bizaro-hilara, care nu cred ca s-a mai intalnit la cineva: administratorul nostru de bloc a decedat in luna aprilie, iar fiica ... (vezi toată discuția)