avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare minor

Buna ziua
Sunt despartita in fapt cu sotul meu, avem doi copii minori (3 ani respectiv 1 an), actele de divort acum se pregatesc pt a se depune. Problema este ca in momentul separarii el a refuzam sa imi dea ambii copii, sub pretextul ca avem aceleasi drepturi deocamdata si pana la pronuntarea instantei cu privire la incredintarea minorilor el o va tine pe cea mare. Eu nu am putut sa ajung la o intelegere in acest sens. Doresc sa am ambii copii langa mine chiar si acum inainte de divort. Cum sa procedez. La cine sa apelez. La politie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:24, 5 Iulie 2011
la judecatorie. cereti pe calea ordonantei presidentiale incredintare copiilor pana a pronuntarea divortului
Am vb cu avocata, dar m-a sfatuit sa nu procedez asa, pt ca va dura oricum cel putin doua luni, avand in vedere vacanta si faptul ca vor trece oricum macar doua termene.
bun, cum altfel v-a sfatuit avocata sa procedati sa puteti lua copilul de la tata?
pt ordonanta nu cred ca va incurca vacanta, ca de aia e o procedura urgenta
M-a sfatuit sa astept divortul si sa obtin copii la finalul procesului. Dar eu vroiam o rezolvare rapida , adica in cateva zile daca este posibil
#-oSchimba avocata , nu este normal , acest sfat . Prin ordonanata termenele sint scurte si termenele sunt relativ scurte. Asa ca ocupate de patrea copilor , in general instantele sint receptive la problemele cu minori .

Alte discuții în legătură

Custodia copilului g3orgyka g3orgyka Vreau sa ma despart de sotul meu si vreau sa imi iau copilul cu mine dar el a zis nici sa nu ma gandesc.nu stiu ce sa fac cum sa fac sa imi iau ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala cris_deo cris_deo Buna seara. As vrea sa stiu daca pot introduce actiune pe cale de ordonanta presedentiala pentru a sti si eu ca parinte de situatia copiilor mei deoarece sunt ... (vezi toată discuția)
Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)