avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedentiala

Buna seara. As vrea sa stiu daca pot introduce actiune pe cale de ordonanta presedentiala pentru a sti si eu ca parinte de situatia copiilor mei deoarece sunt in divort cu sotia iar copii sunt la ea si nu ii lasa absolut deloc sa se apropie de mine le baga tot felul de prostii in cap si m-a amenintat ca imi face reclamatie la politie daca merg la scoala sa vad cum invata sau merg sa ii i-au la mine pt a putea sa le fac analize medicale sau pur si simplu sa sa-i ajut cu ce pot. v-as ruga deasemenea sa-mi spuneti unde se poate introduce actiunea amintita mai sus tinand cont de faptu ca divortul se afla in faza de apel si tot dureaza de ceva vreme si se impune o situatie de urgenta deoarece este aprox. un an de cand nu mi se permite sa am si eu grija de copii insa a stiut sa ma dea de pensie cu toate ca le trimiteam bani prin mandat postal. Trebuie platit taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 22:25, 22 Aprilie 2009
Daca in cadrul procesului de divort nu ati solicitat si stabilirea programului de vizitare al minorilor o puteti face acum pe cale actiunii separate. De asemenea puteti face pe calea ordonantei presedintiale aceasta actiune de stabilire program vizitare minori, eventual intr-un program pe care-l considersati Dvs. oportun (in fiecare sambata si duminica cate doua ore cu luarea la domiciliul dvs, sau primul si al treilea sfarsit de saptamana sau al doilea si al patrulea).
reclamatie nu va poate face intrucat Codul familiei prevede ca ambii parinti au drepturi egale asupra copiilor, iar in cazul Dvs. nu s-a pronuntat o instanta printr-o hotarare definitiva si irevocabila privind incredintarea copiilor unuia dintre parinti si nici decaderea din drepturile parintesti ale celuilalt parinte.
Pentru a formula ordonanta presedintiala va trebui sa demonstrati urgenta acestei masuri, vremelnicia (e obligatoriu sa fie capat de cerere in actiunea de divort),
Cererea de ordonanta o veti introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului cauzei, iar ordonanta va putea fi data fara citarea partilor.
Actiunea este supusa taxei judiciare de timbru.
Cu stima
av. M.Hornea
va multumesc din suflet pt raspunsul dat ma ajuta foarte mult ceea ce mi-ati spus, un lucru as vrea sa va mai intreb cat este aceasta taxa de timbru. in legatura cu reclamtia de care tot ma ameninta fosta sotie ar fi de spus ca ea este sustinuta si de parinti care acestia la randul lor si impreuna cu ea daca m-a duc sa-mi vad copii si eventual sa ii i-au si eu la mine ma ameninta ca ma acuza de violare de domiciliu si alte infractiuni pe care le-ar inventa acestia , in principiu de asta as avea nevoie de aceasta hotarare data de instanta ca sa fiu acoperit pt aceste rele intentii a lor desi eu doresc sa pot vedea de situatia copiilor mei
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
cris_deo, utilizator
Sub 20 lei taxa catre stat.
Depinde cate capete de cerere aveti.
Cred ca ar trebui sa aveti si un avocat angajat.
Se pare ca e mult de lucru in cazul dvs. si se impune sa aveti un avocat cu care sa va consultati.
Succes.

avocat Claudiu Lascoschi
Taxa judiciara de timbru difera in functie de capetele de cerere pe care le veti formula ( de obicei se timbreaza la fel ca si actiunea principala).
In cazul in care fosta sotie continua sa va faca probleme si Dvs. o puteti ameninta ca-i faceti reclamatie la politie pentru nerespectarea art. 43 alin.3 din Codul familiei, care spune ca parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea , invatatura si pregatirea lui profesionala, cu atat mai mult cu cat conform art. 97 C. fam. ambii parinti au aceleasi drepturi si indatoriri fata de copiii lor minori si mai mult ca o reclamati la autoritatea tutelara, conform art. 99 Cod fam.
Si sfatul meu este sa consultati un avocat care, dupa ce studiaza actele pe care le aveti, va poate da indrumari spre ce aveti de facut.
Este usor sa ne pronuntam aici insa necunoscand toate datele problemei nu va putem da toate informatiile necesare.
cu stima,
av. M.Hornea
Multumesc din suflet si aveti dreptate la mine e o situatie mai complicata dearece fosta sotie sta la parintii mei acolo unde am muncit si am investit o multime de bani pana acum un an iar pt faptul ca parintii mei nu au fost de acord cu divortul stiind prea bine ca erau neintelegeri majore dar stiti cum e la tara au zis ca ar fi mai bine sa plec de acolo eu insa fara sa-mi dea nimic asa ca am luat totul de la capat adica de la zero si daca as avea bani as plati patru avocati precum Gigi Becali de asta apelez mereu la ajutorul d-voastra si sper sa ma ajuati in continuare si inca o data va multumesc pt raspunsurile date.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
cris_deo, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)
Se poate desparti divortul de incredintarea minorului? miss_ra miss_ra Suntem intr-un proces de divort si amandoi dorim divortul. Dar fostul sot s-a razgandit si a facut apel pentru incredintarea copilului. Se poate pronunta ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor cris_deo cris_deo Buna seara . Daca prin sentinta judecatoreasca sotul parat este obligat la plata pensiei de intretinere acest lucru inseamna ca si copii sunt incredintati de ... (vezi toată discuția)