avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract imprumut si leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract imprumut si leasing

Buna ziua,
M., casatorit cu P., a incheiat, in timpul vietii, un contract de imprumut de nevoi personale cu banca H. Din suma imprumutata au fost stinse alte obligatii de plata, iar cu suma ramasa s-a achitat un avans la un contract de leasing, acesta din urma semnat cu banca D.
M. a decedat anul trecut. Banca H.(credit nevoi personale) a inceput sa sune la sotia lui M. si a somat-o sa plateasca restul de credit. E corect? Care este cadrul legal?
Banca D.(leasing) a primit masina inapoi (deci obiectul contractului nu mai exista) si cu toate acestea l-a somat pe defunct sa plateasca in continuare sumele de bani datorate, inaintand dosarul de executare unui executor, care evident ca si-a pus cheltuieli de executare uriase avand in vedere situatia familiala a sotiei lui M.
Cum pot fi oprite aceste acte (abuzuri, in acceptiunea noastra)? Care este cadrul legal? Banca/ bancile pot sa execute urmasii creditorilor/imprumutatilor?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)
Contestare executare LauraDorel LauraDorel Buna seara, Rog mult suport in legatura cu o executare silita. Problema este ca a multor romani, Credit de nevoi personale obtinut in februarie 2013, ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL am luat un credit de nevoi personale in 2006 fara stirea sotiei si din cauza problemelor financiare nu am mai platit ratele de 1 an creditul este de 8000 euro ... (vezi toată discuția)