As dori sa stiu in ce masura legislatia din Romania imi permite transferul unor licente de utilizare al unor programe pe calculator de la o persoana juridica la alta. Mai exact as dori sa transfer (sau daca nu se poate sa le vand) licentele respetive de pe o firma altei firme (este vorba de niste licente Windows si Office precum si niste softuri specializate). Pot realiza acest lucru fara implicarea companiei care produce si distribuie softul, in cazul de mai sus Microsoft?
As vrea sa evit achizitionarea unor licente noi pe o persoana juridica, in timp ce pe alta am mai multe decat folosesc.
Buna ziua,
Inteleg ca de fapt este vb de o sublicentiere. Ori acest lucru inseamna sa aveti acordul titularului, Microsoft. Contactati pe cei din RO in acest sens.
Personal nu cred ca este posibil.
Pentru o imagine mai completa, cititi si legea dreptului de autor, sectiunea cu programele de calculator.
Cele bune!
Legislatia romana nu are ce zice.
Singurul lucru ce conteaza este ce scrie pe licenta ce o aveti. Microsoft scrie clar in contract ce puteti face. Nu este nevoie sa intrebati inca o data, dar pentru siguranta totusi adresati-va Microsoft.
In principiu daca instrainati suportul fizic si indepartati softul de pe computerul d-voastra, puteti sa o faceti linistit. Daca insa ulterior sunteti prins cu o copie neautorizata, ati incurcato.
Iar mai nou Microsoftul ofera direct produsele cu licenta, iar updaturile se fac automat doar la cei inregistrati. Nu ii mai intereseaza cine detine licenta, trebuie facuta doar inregistrarea la ei.