avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de promisiune de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de promisiune de vanzare-cumparare

buna ziua..o intrebare va rog..In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare,intre F.V. in calitate de promitenta vanzatoare si V.A.si M.V si F.I.promitenti cumparatori(fara alti marori)Acestei coventii i s-a dat data certa prin incheiere in data de 7.11.2007 a unui birou a unui notar public,actul ducandu-se de una dintre parti..Conform intelegerii,urma ca partile sa se prezinte ulterior la notarul public pentru incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica pana la data de 15.11.2007.Acest lucru nu a mai fost facut pentru ca F.V. nu a mai vrut asta,iar in data de 5.01.2008 a decedat.F.I.fiind singurul fiu a facut succesiunea dupa F.V. Acum in 2011 V.A. si M.V.dau in judecata pe F.I. cum ca instanta sa dea o hotarare de autentificare a conventiei. Intrebarea mea este data acea conventie mai e valabila daca F.V. nu a mai finalizat-o la notar,a decedat si s-a facut succesiunea?Daca F.I.are sanse de castig ca sa stie sa apeleze la un avocat.Si astept sfaturi ....
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:34, 6 Iulie 2011
Aceasta conventie este valabila, FI find mostenitorul el poate fi chemat in instanta pentru a incheia contractul de vanzare cumparare. FI a preluat nu numai drepturile dar si obligatiile autorului lui. Promisiunea de vanzare cumparare este o obligatie de a face, o creanta.
si daca si F.I. a decedat in 2008.iar noi am ramas mostenitorii,si pentru noi e o obligatie??deci este valabila?
Da
opinia mea este ca s-a prescris dreptul material la actiune al promitentilor cumparatori intrucat au trecut mai mult de 3 ani de la data incheierii antecontrantractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula o conventie?astept sfaturi... ionut daniel ionut daniel Buna ziua, o intrebare va rog. In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare, intre F.V. in calitate de promitenta ... (vezi toată discuția)
Anulare conventie... ionut daniel ionut daniel buna ziua..o intrebare va rog..In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare,intre F.V. in calitate de promitenta ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog ..astept mai multe pareri..multumesc ionut daniel ionut daniel Buna ziua la toata lumea.Sa trec la direct la subiect..multi dintre d-voastra a-ti spus sa dau mai multe detalii sau chiar sa public tot si asa si fac sa fie ... (vezi toată discuția)