avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare conventie...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare conventie...


buna ziua..o intrebare va rog..In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare,intre F.V. in calitate de promitenta vanzatoare si V.A.si M.V si F.I.promitenti cumparatori(fara alti marori)Acestei coventii i s-a dat data certa prin incheiere in data de 7.11.2007 a unui birou a unui notar public,actul ducandu-se de una dintre parti..Conform intelegerii,urma ca partile sa se prezinte ulterior la notarul public pentru incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica pana la data de 15.11.2007.Acest lucru nu a mai fost facut,iar in data de 5.01.2008 a decedatF.V.,.F.I.fiind singurul fiu a facut succesiunea dupa F.V.Apoi F.I. a decedat neterminand succesiunea.Noi,mostenitorii lui F.I.am deschis succesiunea dupa F.I redeschizand totodata si dupa F.V.Notarul public care a facut succesiunea a zis ca acea intelegere nu e valabila si a facut succesiunea si ne-a desemnat mostenitori de drept.X-( Acum in 2011 V.A. si M.V.ne dau in judecata pe noi,mostenitori ai F.I. cum ca instanta sa dea o hotarare de autentificare a conventiei. Intrebarea mea este data acea conventie mai e valabila nu a mai finalizat-o nimeni la notar,a decedat si s-a facut succesiunea? Acum avem sanse de castig in cauza? si noi mostenitorii cum putem anula acea conventie ca nu mai intelegem nimica...ca nu mai stim mostenirea este legala sau nu?:stunned:
#-o
Sunt mai multe probleme de discutat, daca obligatia defunctului de a instrraina bunul s-a transmis la mostenitori legali ai acestuia, si daca din 2008 beneficiarul promisiunii a mai facut vreun demers pentru a valorfiica promisiunea intrucvit este prescriptibila in 3 ani. Ar fi bine sa consultati mai pe larg un avocat
Germanii zic: ein man, ein wort - Cu alte cuvinte, daca ai zis odata ca vei da, ori ca vei face ori nu vei face ceva, asa va ramane.
Trebuie sa intelegeti ca nu titlul d-voastra de mostenitor e pus in discutie ci obligatia asumata de cel care v-a transmis bunul. Nu se mosteneste numai activul ci si pasivul.
Acestea fiind scrise, trebuie sa stim si noi cateva lucruri:
- bunul care urma sa fie intrainat in posesia cui se afla in prezent si cine la posedat in perioada 2007-2011?
- s-au platit unele sume de bani de catre reclamanti?
Daca bunul se afla la reclamanti iar acestia au platit unele sume de bani :hm: vi se pare firesc sa "anulati" conventia si sa-i lasati si fara bani si fara bun?
Batranul nostru Cod civil zice ca orice conventie care s-a facut legal (adica fara incalcarea unor norme imperative) are, fata de cei care au consimtit la facerea ei, puterea pe care o are si legea. Exista posibilitatea revocarii conventiilor? Da, fie prin acordul partilor, fie pentru cauze autorizate de lege. Insa lacomia nu e o cauza autorizata de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula o conventie?astept sfaturi... ionut daniel ionut daniel Buna ziua, o intrebare va rog. In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare, intre F.V. in calitate de promitenta ... (vezi toată discuția)
Contract de promisiune de vanzare-cumparare ionut daniel ionut daniel buna ziua..o intrebare va rog..In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare,intre F.V. in calitate de promitenta ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog ..astept mai multe pareri..multumesc ionut daniel ionut daniel Buna ziua la toata lumea.Sa trec la direct la subiect..multi dintre d-voastra a-ti spus sa dau mai multe detalii sau chiar sa public tot si asa si fac sa fie ... (vezi toată discuția)